marți

16 iulie, 2024

14 octombrie, 2019

Contractul pentru Autostrada Ploiești-Brașov va fi finalizat săptămâna viitoare, după ce consorțiul turco-chinez interesat și Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) au ajuns la un consens, a anunțat ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc.

Autostrada Ploiești-Brașov ar putea fi primul drum de mare viteză care va fi construit în regim de PPP, pentru care șoferii vor plăti taxă.

Construcția autosrăzii ar putea fi încredințată China Communications Construction Company – Makyol Insaat Sanayi Turizm, pentru realizarea în regim de parteneriat public-privat (PPP):


Am avut o întâlnire cu Ghizdeanu, Bogdan Pascu şi cu alţii de la Autostrăzi, împreună cu un consorţiu care a participat la Ploieşti – Braşov. Sunt foarte fericit să anunţ că firma respectivă şi Comisia de Prognoză au ajuns la un consens.

Săptămâna viitoare vor livra contractul pentru demararea proiectului Ploieşti – Braşov. Acest contract trebuie aprobat şi prin HG.

Lăsăm totul servit pe tavă viitorului guvern –

a spus ministrul Cuc.


Întrebat dacă nu grăbeşte acest proces pentru a întinde o capcană viitorului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, citat de Digi 24, a negat acest lucru, explicând că situaţie este una transparentă:

Nu ne grăbim. Este munca din ultimele șase luni de zile. Nu e nicio capcană. Nu se pune problema de așa ceva.

Lucrurile sunt simple, sunt transparente. Sunt condiții obișnuite pentru un PPP. Contractul va fi public, va fi aprobat prin hotărâre de guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că în şedinţa CSAT din luna iulie a aprobat ca proiectul autostrăzii Ploieşti-Braşov să fie declarat obiectiv strategic de interes naţional.

La finele anului trecut, Viorica Dăncilă spunea că termenul realist pentru finalizarea autostrăzii Comarnic- Braşov este anul 2024, dar spera ca şantierul să fie gata mai devreme, în condiţiile în care la începutul lui 2019 urma să fie desemnat constructorul câştigător.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: