fbpx Modifica setari cookieuri

La obiect

Producția agricolă 2019 – scădere istorică a valorii brute adăugate în economie

Valoarea producției agricole a scăzut în 2019 cu 3,8% în termeni reali față de anul precedent, potrivit datelor semidefinitive comunicate de INS. Ponderea sectorului vegetal… Mai mult

27.07.2020

Chestiunea

Document / Proiectul pentru munca flexibilă: nu se fac concedieri colective, managementul nu primește bonusuri pe perioada aplicării Kurzarbeit

Angajatorul poate reduce unilateral timpul de muncă al salariaților cu cel mult 50%, în situații excepționale precum epidemia de coronavirus, conform proiectului de OUG prin… Mai mult

23.07.2020

Europa

Document / Detaliile Acordului: 70% din granturi trebuie atrase în următorii 2 ani. Campionii negocierilor – lista statelor care au obținut bani suplimentari

Consiliul European a aprobat, la capătul a 5 zile de negociere, Cadru Financiar Multianual al UE pentru perioada 2021-2027, cu cea mai importantă componentă a… Mai mult

21.07.2020

Chestiunea

OECD: Ravagiile pe care le-a făcut criza Covid în segmentul IMM-urilor la nivel mondial

Peste un sfert (26%) din cele peste 30.000 de IMM-uri din întreaga lume ce au participat la un sondaj OECD au declarat închiderea activității între… Mai mult

20.07.2020

Guvernul demarează astăzi procedurile de asumare pe Codul muncii. Opoziţia şi sindicatele încheie un protocol pe noul Cod

de Sorin Negoiţă 28.2.2011

Guvernul a adoptat luni dimineață, în ședință extraordinară,  proiectul noului Cod al muncii, pentru care îşi va asuma răspunderea. Documentul a fost trimis la Parlament, unde birourile reunite ale Camerelor au stabilit ca data asumării să fie 8 martie. În aceeaşi zi, Uniunea Social-Liberală parafează un protocol de colaborare cu sindicatele şi patronatele, pentru dărâmarea Guvernului, după angajarea răspunderii, şi pentru promovarea unor reglementări privind piaţa muncii.

În cei doi ani de mandat, Guvernul Emil Boc ajunge la 11 legi pe care le-a adoptat sau a încercat să le adopte fără să fie dezbătute în Parlament.

Potrivit Executivului, motivulele pentru care trebuie modificat Codul Muncii sunt flexibilizarea pieţei muncii, combaterea muncii la negru şi crearea de noi joburi.

Deşi FMI nu a cerut în mod expres Guvernului, prin acordul stand-by, să modifice Codul muncii, şeful delegaţiei Fondului în România, Jeffrey Franks, s-a exprimat fără echivoc pentru flexibilizarea pieţei muncii, scoaterea acesteia din zona ilegală, profesionalizarea salariaţilor şi creşterea productivităţii muncii acestora.

Cum vrea Guvernul să flexibilizeze piaţa muncii

În principal, măsurile impuse de guvern pentru flexibilizarea pieţei muncii constau în facilităţi oferite angajatorilor, prin care salariaţii pot fi concediaţi mai uşor sau angajaţi strict pentru anumite proiecte.

1. Problema disponibilizărilor

În cazul concedierilor colective, salariaţii sunt disponibilizaţi în funcţie de criterii de performanţă în primul rând. ”Criteriile se aplică pentru departajarea salariaţilor după evaluarea realizării obiectivelor de performanţă”, prevede proiectul noului Cod.
Criteriile şi procedurile  de evaluare profesională a salariaţilor sunt stabilite în regulamentul intern al unităţii respective.
Angajatorul stabileşte obiectivele de performanţă individuală, precum şi criteriile de evaluare a realizării acestora.

2. Munca pe perioadă determinată

Perioada pentru care se poate semna contractul individual de muncă pe perioadă determinată se majorează de la 2 ani la 3 ani.
Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată.
Misiunea de muncă temporară se stabileşte pentru un termen care nu poate fi mai mare de 24 luni

3. Perioada de probă la angajare

– Creşte de la o lună la trei luni. Astfel, Angajatorul îi poate stabili unui lucrător, la angajare, o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile pentru funcţiile de conducere.
– Pentru persoanele cu handicap, perioada de probă va fi de maximum 30 de zile calendaristice.
– Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.
În cazul angajaţilor încadraţi temporar, perioadele de probă vor putea fi de 2 zile lucrătoare, în cazul în care contractul de muncă temporară este încheiat pentru o perioadă de cel mult o lună şi poate ajunge la 30 de zile lucrătoare în cazul contactelor temporare mai lungi de 6 luni.

4. Munca suplimentară

Se majorează de la 3 luni la 4 luni perioada de referinţă pentru care se calculează limita maximă de muncă suplimentară permisă. ”Durata maximă a timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de 4 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână”.
–   Pentru anumite activităţi sau profesii stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil, se pot negocia, prin contractul colectiv de muncă, perioade de referinţă mai mari de 4 luni, dar care să nu depăşească 6 luni.
Sporul salarial pentru munca de noapte creşte de la 15% la 25% pe ora lucrată, dar se acordă numai dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puţin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Cum vrea Executivul să combată munca la negru

Modificările aduse majorează amenzile civile şi introduc pedepse cu închisoarea de până la 3 ani pentru angajatorii care folosesc munca ilegală. Şi lucrătorii care acceptă să lucreze fără forme legale sunt amendaţi. Iată prevederile:

– Patronii care primesc la muncă până la 3 persoane fără încheierea unui contract individual primesc amenzi de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare lucrător identificat.
Angajatorii care nu păstrează evidenţa orelor lucrate de angajaţi primesc amenzi de 1.500-3.000 de lei.
– Agenţii de muncă temporară care percep taxă salariaţilor temporari în schimbul demersurilor în vederea recrutării acestora de către utilizator sau pentru încheierea unui contract de muncă temporară sunt amendaţi cu 5.000 – 10.000 de lei, pentru fiecare persoană identificată, fără a depăşi valoarea cumulată de 100.000 de lei.
Patronii care plătesc în mod repetat angajaţii cu salarii sub nivelul minim brut pe ţară primesc închisoare de la 6 luni la 1 an sau amendă penală. Aceeaşi pedeapsă se aplică şi patronilor care refuză accesul inspectorilor de muncă în spaţiile unităţii controlate.
Cu închisoare de la 1 la 2 ani sau cu amendă penală sunt sancţionaţi angajatorii care primesc la muncă a mai mult de 3 persoane fără contract individual de muncă. Pedeapsa patronului poate ajunge la 3 ani, dacă angajaţii utilizaţi ilegal muncesc în condiţii periculoase. În Codul actual, amenzile ajung la 5.000 de lei, în cele mai grave cazuri.
Noile prevederi îl sancţionează şi pe lucrătorul care munceşte ilegal, cu amendă de la 500 până la 1.000 de lei.

Ce au respins sindicatele:

1. Sindicatele acuză că prevederile privind munca suplimentară îi vor obliga pe salariaţi să lucreze până la 16 ore pe zi în unele cazuri, în special în turism sau agricultură.

2. Nereglementarea contractului de muncă la nivel naţional printr-un Cod al muncii care să fie trecut prin dezbatere parlamentară temeinică. În schimb, Guvernul propune păstrarea actualelor contracte colective până la expirare, iar apoi reglementarea lor prin legi speciale.
eliminarea interdicţiei impuse angajatorului de a face noi angajări pe locurile salariaţilor concediaţi, timp de 9 luni de la data concedierii acestora. Patronul va putea da afară pe cineva invocând restructurarea, pentru ca apoi să poată angaja pe altcineva.

Opoziţia, sindicatele şi patronatele semnează un protocol pentru răsturnarea lui Boc

Uniunea Social-Liberală semnează luni un protocol de colaborare cu principalele confederaţii sindicale şi patronale, pentru a-şi sprijini reciproc acţiunile împotriva viitorului Cod al muncii dorit de Guvern.

Proiectul de protocol, în forma în care era redactat cu câteva zile înaintea semnării, conţine  prevederi generale, în care USL şi partenerii sociali îşi promit să încerce dărâmarea Guvernului şi respingerea Codului, precum şi măsuri legislative suplimentare pentru piaţa muncii:

– Anti-Boc: ”Uniunea Social Liberală va promova şi susţine o moţiune de cenzură împotriva guvernului Boc, în cazul în care îşi va angaja răspunderea asupra proiectului de modificare a Codului Muncii, fără acordul organizaţiilor sindicale şi patronale semnatare ale prezentului Protocol”.

– Obligaţiile USL pentru îmbunătăţirea legislaţiei: ”Uniunea Social Liberală va prelua propunerile comune ale  organizaţiilor  sindicale şi patronale semnatare ale prezentului Protocol, cu privire la legislaţia muncii şi  legislaţia economică,  pentru a le promova  ca iniţiative legislative în Parlament, prin intermediul parlamentarilor proprii.

– Obligaţiile sindicaliştilor: ”Organizaţiile sindicale şi patronale,  semnatare ale  prezentului  Protocol,  vor susţine – prin acţiuni specifice – Uniunea Social Liberală, pentru  reuşita  demersurilor  parlamentare privind promovarea modificărilor la legislaţia muncii şi legislaţia economică”.

Mergeți în homepage ›

Publicat la data de 28.2.2011

Lăsați un comentariu


Stiri

Guvernul Libanului a demisionat

Vladimir Ionescu

Ministrul Sănătății din Liban, Hamad Hassan, a anunțat luni demisia întregului guvern libian, decizia fiind luată sub presiunea faptului că mai mulți membri ai cabinetului… Mai mult

Stiri

Complexul Energetic Oltenia are nevoie de 7 mld. lei pentru investiții în producția pe gaze și din regenerabile

Adrian N Ionescu

Restructurarea producției Complexului Energetic Oltenia ar urma să coste circa 7 miliarde de lei doar pentru investiția în conversia grupurilor de producție pe cărbune în… Mai mult

Stiri

Redeschiderea Dosarului 10 august / Curtea de Apel București și-a declinat competența și trimite cazul la Tribunal

Vladimir Ionescu

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, luni, că nu are competenţa materială să judece cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai… Mai mult

Stiri

Cel mai mare număr de decese înregistrat în luna iunie din ultimii 10 ani

Mariana Bechir

În luna iunie, în România au decedat 21.073 de persoane, cu 824 mai multe decât în luna mai şi cu 544 mai multe decât în… Mai mult

Stiri

DOCUMENT / Proiect de HG: Lista bolilor contagioase ce impun izolarea bolnavului

Vladimir Ionescu

Guvernul a întocmit lista de boli infecțioase pentru care se poate institui izolarea persoanelor bolnave cu semne şi simptome. Bolile contagioase vizate au fost stabilite… Mai mult

Stiri

3.000 de protestatari arestați în Belarus: Lukașenko acuză amestecul Cehiei în organizarea de proteste

Iulian Soare

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a declarat luni că manifestațiile împotriva realegerii sale, reprimate violent de forțele de ordine, au fost „teleghidate” din străinătate. În urma… Mai mult

Europa

Olaf Scholz, varianta social-democraților germani pentru postul de cancelar

Iulian Soare

Social-democrații germani l-au propus luni pe Olaf Scholz, ministrul de finanțe și cel mai popular politician al partidului, să îi succeadă cancelarei Angela Merkel la… Mai mult