joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 decembrie, 2011

Guvernul a decis, miercuri, să solicite Comisiei Europene realocarea de fonduri structurale către programele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului de reabilitare termică a blocurilor, precum şi către proiectele de infrastructură de la Ministerul Transporturilor, a declarat premierul Emil Boc.

Programele de la care vor fi luate fonduri europene sunt Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), de la Ministerul Muncii, Programul Operaţional de Asistenţă Tehnică, de la Ministerul Afacerilor Europene, şi Programul Operaţional pentru Dezvoltarea Capacităţii Administrative, de la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Astfel, miniștrii Elena Udrea (Dezvoltare) și Anca Boagiu (Transporturi) vor gestiona fonduri europene suplimentare, în detrimentul miniștrilor Traian Igaș (Interne), Leonard Orban (Afaceri Europene) și Sulfina Barbu (Muncă).


‘Prima prioritate este cea legată de reabilitarea termică a blocurilor de locuit şi cea de-a doua prioritate este cea legată de sectorul transporturi, pentru finalizarea lucrărilor ce ţin de coridorul IV şi de centurile ocolitoare ale oraşelor. (…) Ne aşteptăm ca în urma realocării acestor fonduri să putem să realizăm circa 5.000 de blocuri care să fie reabilitate din punct de vedere termic, care vor înseamnă pentru cetăţean o factură mai ieftină şi mai multe firme ce vor avea de lucru în economie în anul 2012’, a afirmat Boc, citat de Agerpres.

Potrivit primului-ministru, în urma negocierilor cu executivul european, Guvernul de la Bucureşti speră să obţină realocarea de fonduri între programe în luna mai 2012, pentru a se putea lucra pe timpul verii.

Sumele care vor fi realocate vor fi făcute publice după discuţiile cu Comisia Europeană.

Guvernul a adoptat miercuri un singur amendament al Opoziţiei la legea privind comasarea alegerilor în anul 2012, ce prevede că birourile electorale ale secţiilor de votare sunt formate dintr-un număr impar de membri, pentru a lua decizii.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: