joi

28 martie, 2024

16 octombrie, 2017

Noua formulă a colectării defalcate a TVA va fi prezentată în scurt timp, a anunțat luni premierul Mihai Tudose, la o întâlnire cu reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR).

Subiectul a figurat pe agenda discuțiilor de luni de la Palatul Victoria, alături de problema trecerii contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului și îmbunătățirea relației statului cu mediul de afaceri, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Prim-ministrul Tudose a precizat că măsura split TVA va fi „modificată și flexibilizată” în dezbaterile din Parlament, în concordanță cu propunerile rezultate din discuțiile cu reprezentanții mediului de afaceri. Colectarea defalcată a TVA nu se va mai aplica pentru toate firmele începând cu 2018, ci doar pentru cele aflate în insolvență, faliment, cele care înregistrează datorii în plata TVA, companiile cu capital de stat, se spune în comunicat.


„Prim-ministrul și reprezentanții UNPR au agreat un mecanism de colaborare periodic, în cadrul căruia să fie propuse și analizate măsuri pentru îmbunătățirea relației statului cu mediul de afaceri, stimularea încadrării în muncă și a competitivității, reducerea birocrației, inclusiv în sensul creșterii gradului de absorbție a fondurilor europene de către mediul privat, promovarea firmelor românești pe piețele externe”, se spune în comunicat.

La întâlnirea de luni, de la Palatul Victoria, au mai participat vicepremierul Marcel Ciolacu, secretarul de stat din MFP, Daniela Pescaru, consilierii de stat ai premierului Ramona Lohan, Gabriel Andreescu și Felix Rache și specialiști în fiscalitate, se mai arată în comunicat.

Vineri, prmeierul a anunțat că măsura Split TVA „nu va mai fi obligatorie pentru toată lumea, ci, în principiu, pentru firmele care intră în insolvenţă, în faliment sau firmele cu istoric fiscal nu foarte coerent, adică cu două – trei – patru întârzieri la TVA. De asemenea, va fi şi un sistem de premiere, încercăm să-l fixăm şi va fi anunţat în momentul depunerii amendamentelor”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: