Guvernul așteaptă cereri de alocare de bani din Fondul de rezervă
sâmbătă

23 octombrie, 2021

Document / Guvernul anunță autoritățile locale, cu 5 zile înainte de Congresul PNL, că e dispus să împartă bani din Fondul de rezervă

21 septembrie, 2021

Ministrul Cseke Attila îi netezește lui Florin Cîțu drumul spre președinția PNL

Cu 5 zile înainte de organizarea alegerilor din PNL, Guvernul a transmis în teritoriu că așteaptă, până pe 27 septembrie, cereri pentru alocarea de bani din Fondul de rezervă pentru finanțarea de cheltuieli ale autorităților locale care se confruntă cu dificultăți financiare.

Gruparea care îl susține pe Ludovic Orban pentru un nou mandat de președinte PNL îl acuză pe Florin Cîțu, care la rându-i candidează pentru postul de președinte, că în acest mod își cumpără voturile la Congresul PNL.

(CLICK pentru mărire)

Ministerul Dezvoltării, condus de Cseke Attila, a trimis luni, 20 septembrie, tuturor prefecturilor din țară o notă în care se transmite:


Pentru a veni în sprijinul unităților administrativ-teritoriale care se confruntă cu reale dificultăți financiare, vă rugăm să ne comunicați, în regim de urgență, până la data de 27.09.2021 – ora 12.00, solicitările privind alocarea sumelor necesare din din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pe anul 2021 pentru finanțarea cheltuielilor autorităților administrației publice locale.

În baza acestor cereri, Guvernul urmează să emită o HG pentru alocarea sumelor necesare pentru plata cheltuielilor urgente până la sfârșitul anului 2021.

La rectificarea bugetară din 7 septembrie, la solicitarea ministrului Dan Vâlceanu, Fondul de rezervă bugetară a fost majorat la 1,9 miliarde lei. Premierul spunea la acel moment că majorarea este necesară pentru a plăti despăgubirile de la inundații.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Atât în prima cât și în a doua variantă de rectificare a existat o suplimentare de 3 miliarde lei pentru capitolul ”Acțiuni generale”. Din această sumă, 800 milioane lei erau prevăzute la Fond de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.


În legea Bugetului 2021, Fondul de rezervă a fost stabilit la 590 milioane lei.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr