luni

22 iulie, 2024

7 iulie, 2011

Executivul a aprobat miercuri, normele metodologice de aplicare a ordonanţei de urgenţă privind aprobarea Programului Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii, prin care statul îşi propune să ofere în anul 2011 garanţii de stat şi subvenţii la creditele pe care le iau puţin peste 1% din întreprinderile mici şi mijlocii.

“Programul Kogălniceanu are scopul de a susţine mediul de afaceri şi de a crea noi locuri de muncă“, a declarat premierul Emil Boc.

Programul Kogălniceanu se axează pe două componente:


· Subvenţionarea a maximum 70% din rata dobânzii aferente creditului pe care un IMM doreşte să îl acceseze, dar nu mai mult de 6,5% pe an;

· Acordarea de garanţii, de către Fondul naţional de garantare, în numele şi în contul statului, pentru maximum 80% din valoarea creditului pe care îl ia o întreprindere mică şi mijlocie, fără ca garanţia să poată depăşi 100.000 de lei.

La şedinţa anterioară de Guvern, Boc a menţionat că statul îşi propune să ajute astfel circa 4.000 de IMM-uri, din totalul de 350.000 câte sunt în România.

Pentru a fi, însă, funcţional Cardul Kogălniceanu, Agenţia pentru IMM-uri, din subordinea Ministerului Economiei trebuie să pună la punct interfaţa web prin care întreprinzătorii vor putea accesa programul. Se stimează că procedura la dura circa trei săptămâni.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: