vineri

26 aprilie, 2024

22 septembrie, 2014

Guvernul a aprobat în şedinţa de luni două reglementări privind sectorul energetic – evaluarea consumul energetic pentru perioada 1 octombrie 2014 – 31 martie 2015, şi actul privind menţinerea la nivelul datei de 1 iulie anul acesta a preţurilor la gazele naturale din producţia internă (atât la populaţie, cât şi la consumatorii non-casnici).

„Primul act normativ vizează programul de iarnă 2014 – 2015, obiectivele principale ale acestuia fiind evaluarea consumului de energie electrică al ţării, în perioada 1 octombrie 2014 – 31 martie 2015, pentru a se asigura o funcţionare sigură şi stabilă a Sistemului Electroenergetic Naţional, precum şi nivelul stocurilor necesare pentru această perioadă”, anunţă un comunicat al Departamentului pentru Energie.

„Cea de-a doua hotărâre de guvern are ca scop modificarea Anexei la Hotărârea nr. 511 din 26 iunie 2014 privind stabilirea preţului de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă pentru piaţa reglementată de gaze naturale. Potrivit actului normativ, Guvernul a decis menţinerea preţurilor gazelor naturale din producţia internă (atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru cei non-casnici) la nivelurile stabilite pentru 1 iulie 2014, fără a se mai efectua creşterile de preţuri agreate anterior„se mai arată în comunicatul de luni al Departamentului.


Guvernul a acceptat la începutul lunii septembrie, la propunerea Departamentului pentru Energie, ca România să suspende calendarul convenit cu Troica (FMI – CE – BM) pentru liberalizarea preţului la gazele naturale.

Propunerea prevedea ca prețul gazului pentru populație să nu mai crească până la 1 iulie 2016, iar calendarul de liberalizare să se prelungească până la 1 iulie 2021, față de 31 decembrie 2018.

Potrivit declaraţiilor făcute de oficiali, aceasta însemna anularea majorării cu 3% prevăzută pentru 1 octombrie la preţul gazelor naturale pentru consumatorii casnici.

Comunicatul de luni al Departamentului pentru Energie vorbeşte însă de menţinerea preţurilor gazelor naturale din producţia internă, atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru cei non-casnici.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: