22 iunie, 2016

sedinta guvernGuvernul a aprobat în ședința de miercuri bugetele de venituri și cheltuieli pe 2016 ale șase companii cu capital de stat.

Societatea de Conservare și Închidere a Minelor Conversmin (aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri):

  • Veniturile totale estimate sunt în sumă de 79,848 milioane lei, din care 78 milioane lei reprezintă subvenții de la bugetul de stat (programul de închidere și ecologizare minieră) conform prevederilor legale;
  • Cheltuielile totale sunt prognozate la 79,827 milioane lei, din care cheltuieli cu personalul 6,499 milioane lei, în condițiile în care societatea are 90 de salariați, iar la sfârșitul anului se estimează că va avea 92 de salariați;
  • Profitul brut estimat pentru 2016 este de 21.000 lei, societatea nu are prevăzute plăți sau creanțe restante.

Societatea Națională a Apelor Minerale (Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri):

  • Veniturile totale estimate sunt în sumă de 33,618 milioane lei;
  • Cheltuielile totale sunt estimate la 29,098 milioane lei, din care cheltuielile cu personalul reprezintă 6,641 milioane lei, în condițiile în care societatea are 144 de salariați și preconizează că la sfârșitul anului va avea 152 de salariați. Cheltuielile pentru investiții reprezintă 2,097 milioane lei;
  • Profitul brut estimat este de 4,520 milioane lei. Societatea nu are plăți restante, însă are prevăzute creante restante în suma 3,900 milioane lei.

Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune “CNCIR“ (sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri):

  • Veniturile totale sunt estimate la 56,334 milioane lei, din care venituri din exploatare 56,273 milioane lei. Veniturile CNCIR se realizează din tarifele percepute pentru activitatea de supraveghere tehnică, verificarea în funcționare și control, precum și din orice alte activități cu caracter specific din domeniul reglementat. Peste 85% din veniturile companiei au tarife fixe, rămase neschimbate;
  • Cheltuielile totale sunt estimate la 37,016 milioane lei, din care cheltuielile cu personalul 24,997 milioane lei, în condițiile în care numărul de salariați al companiei este de 409, iar numărul de salariați estimat la sfârșitul anului este 420.
  • Profitul brut estimat este de 19,318 milioane lei. Societatea nu are plăți restante, însă are prevăzute creante restante in suma de 10,500 milioane lei.
  • Compania Națională a Cuprului și Fierului “Minvest“-S.A. Deva (Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri):
  • Veniturile totale sunt estimate la 7,144 milioane lei, bazate pe venituri din exploatare (7,119 milioane lei);
  • Cheltuielile totale sunt estimate la 6,433 milioane lei, din care cheltuielile cu personalul 2,625 milioane lei, în condițiile în care compania are 85 de salariați, număr ce va fi menținut până la sfârșitul anului;
  • Profitul brut estimat este de 711.000 lei. Compania are estimate plăți restante de 1,745 milioane lei și creanțe restante de 2,300 milioane lei.

Societatea Naţională “Plafar“ S.A. (Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri):

  • Veniturile totale estimate sunt în sumă de 9,118 milioane lei, bazate pe venituri din exploatare (9,102 milioane lei). Aceste venituri au fost prognozate, având în vedere volumul livrărilor de produse deja contractate cu clienţii, cererea de oferte pentru produsele fabricate şi creşterea veniturilor, prin extinderea de pieţe noi, cu predilecţie în comerţul tradiţional şi reţelele de farmacii. Plafar exportă produse în Canada, SUA, Irlanda, Spania, Cipru şi Republica Moldova;
  • Cheltuielile totale sunt estimate la 9,028 milioane lei, din care cheltuieli cu personalul 2,355 milioane lei, în condiţiile în care societatea are 57 de salariaţi şi estimează că numărul acestora să crească la 64 până la sfârşitul anului;
  • Profitul brut estimat al societăţii este de 90.000 de lei. Societatea nu are plăţi restante însa are prevăzute creanţe restante de 400.000 de lei.

Societatea Națională de Radiocomunicații  (aflată sub autoritatea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale):

  • Veniturile totale estimate sunt în sumă de 294,315 milioane de lei, din care venituri din exploatare 276,223 milioane lei
  • Cheltuielile totale sunt estimate la 292,912 milioane lei, din care cheltuielile cu personalul reprezintă 88,187 milioane lei, în condițiile în care societatea estimează un numar mediu de 1400 de salariați și menținerea numărului de personal prognozat la finele anului 2016 la fel ca în anul 2015.
  • Profitul estimat este de 1,4 milioane lei. Societatea nu estimează plăți restante, însă are prevăzută la creanţe restante suma de 5,096 milioane, în scădere faţă de anul anterior.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: