miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 mai, 2021

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri o finanţare de 65 de milioane de lei pentru dotarea cu aparatură medicală a Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni Bucureşti.

Spitalul are 263 de paturi și este cea mai mare clinică de neurochirurgie din România, specializată pe întreaga patologie traumatică, tumorală, vasculară, malformativă, craniană, degenerativă și spinală.

”La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 5 mai a.c., Hotărârea de guvern pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii ”Dotarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală şi a Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni Bucureşti”, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii.


Documentul prevede aprobarea sumei de 65.241.000 de lei pentru dotarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală şi a sălilor de operaţii ale Blocului Operator din cadrul spitalului.

Fondurile sunt asigurate de Ministerul Sănătăţii, de la bugetul de stat, şi vor fi utilizate pentru achiziţionarea echipamentelor necesare modernizării blocului operator neurochirurgie, pentru dotarea cu echipament performant a laboratorului de explorări multifuncţionale şi pentru achiziţia unui sistem integrat de radiologie şi imagistică.

Anual, în această unitate medicală se realizează aproximativ 8.000 de intervenţii chirurgicale.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Spitalul este centru național de referinţă în:

  • neurochirurgie pediatrică
  • chirurgie spinală
  • chirurgie hipofizară prin abord transfenoidal
  • chirurgia epilepsiei
  • cercetare fundamentală în neuroștiinte
  • recuperare neuromusculara

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: