miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 iulie, 2021

Guvernul de la Budapesta, renumit pentru atitudinea sa ostilă faţă de imigranţi, a decis să relaxeze normele aplicabile muncitorilor străini, în încercarea de a accelera revenirea creșterii economice post-pandemie, transmite Bloomberg.

Budapesta va permite companiilor să recruteze angajați calificați din ţările non-UE prin intermediul agenţiilor de plasament, a anunțat joi ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Măsura are ca scop sprijinirea atingerii obiectivului de creştere economică de 5,5% din PIB în acest an, a adăugat Szijjarto.


La fel ca alte state din Europa Centrală şi de Est, Ungaria se confruntă cu o criză de mână de lucru care îi limitează activitatea economică.

Guvernul de la Budapesta a fost reticent la ideea de a-şi deschide graniţele în faţa străinilor, pe fondul politicilor anti-imigranţi ale premierului Viktor Orban care au declanşat dispute frecvente cu Uniunea Europeană.

Îngrijorările la adresa creşterii economice sunt motivul pentru care Orban şi-ar fi schimbat punctul de vedere, în condiţiile în care a promis familiilor reduceri de taxe în valoare de până la două miliarde de dolari, înaintea alegerilor parlamentare de anul viitor, în cazul în care creşterea economică reală va depăşi obiectivul fixat de guvernul său în 2021.

De asemenea, Ungaria va oferi împrumuturi subvenţionate de stat pentru companiile locale care vor să preia companii rivale din străinătate, precum şi pentru finanţarea proiectelor cu accent pe sustenabilitatea mediului, a mai anunțat Szijjarto.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: