vineri

9 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 iulie, 2020

Douăzeci de grupuri civice din SUA, Europa și America Latină au emis miercuri o declarație comună în care solicită autorităților de reglementare să analizeze cu mare atenție oferta de 2,1 miliarde dolari pe care Google a făcut-o pentru preluarea companiei Fitbit din cauza problemelor de competiție și de confidențialitate pe care le ridică această tranzacție.

Cele 20 de organizații, anunță Reuters, afirmă că achiziția va spori puterea extraordinară pe care Google deja o deține asupra pieței digitale și a datelor personale.

Achiziția Fitbit ar pune la dispoziția Google informații intime despre utilizatorii dispozitivelor de fitness (ritm cardiac, calitatea somnului sau activități fizice).


”Experiența trecută arată că autoritățile de reglementare trebuie să fie foarte prudente cu orice promisiuni făcute în legătură cu fuziunea părților cu privire la restricționarea utilizării datelor țintei de achiziție. Autoritățile de reglementare trebuie să presupună că, în practică, Google va folosi întregul set de date unic, extrem de sensibil, al Fitbit în combinație cu date proprii colectate de Google”, afirmă scrisoarea.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat pentru Reuters: ”Acordul se referă la dispozitiv, nu la date. Credem că efortul comun al Google și Fitbit va duce la creșterea competitivității în acest sector”.

Google a anunțat în noiembrie intenția de a intra pe piața extrem de competitivă a dispozitivelor de urmărire a activităților de fitness și a smart watch. Cota de piață a Fitbit a scăzut constant după apariția dispozitivelor similare lansate de Apple și de Samsung.


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: