sâmbătă

2 martie, 2024

Lioyd Austin și Oleksii Reznikov la Ramstein

9 septembrie, 2022

Aliații occidentali își îndreaptă din ce în ce mai mult atenția către pregătirea soldaților ucraineni și încearcă să mențină ritmul livrărilor de armament către Ucraina în condițiile în care stocurile țărilor donatoare încep să se epuizeze.

La Baza Aeriană Ramstein din Germania, înalți oficiali ai apărării din aproximativ 50 de țări s-au reunit joi pentru o a cincea întâlnire a Grupului de coordonare, condus de SUA, a sprijinului acordat Ucrainei.

Reuniunea de la Ramstein a avut loc în timp ce Kiev continuă cu succes o contraofensivă, sperând să recupereze cât mai multe teritorii ocupate de Rusia înainte devenirea iernii.

Apelul ministrului american al Apărării și observațiile omologului norvegian


„Războiul se află într-un alt moment cheie”, a declarat secretarul american al apărării, Lloyd Austin, în deschidea întâlnirii de joi, cu referire la contraofensiva Ucrainei. „Fața războiului se schimbă, la fel și misiunea acestui grup de contact”, a afirmat oficialul american.

Oficialii care au participat la reuniune au declarat Politico că, deși transferurile de arme sunt încă un obiectiv major, provocările – și prioritățile – se extind pe măsură ce războiul devine un conflict pe termen lung.

„În ultimele luni, am donat din propriile noastre arsenale. Dar, în cele din urmă și treptat, acest lucru se va schimba, pentru că avem resurse limitate, stoc limitat”, a declarat ministrul norvegian al apărării, Bjørn Arild Gram.

Acum, spune Bjørn Arild Gram, „discuțiile se îndreaptă mai mult spre cum putem coopera în obținerea de noi echipamente și provizii pentru Ucraina, în strânsă cooperare cu industria”. Și, în condițiile în care Ucraina a suferit pierderi grele, a adăugat el, noii soldați trebuie să fie antrenați și învățați cum „să întrețină și să repare materialul donat”.

Nevoile presante ale Ucrainei – lista


Realitățile din teatrul de război și necesarul de armament au fost prezentate clar oficialilor veniți la Ramstein de către ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

Pe măsură ce miniștrii apărării soseau la adunare, fiecăruia i s-a înmânat un document intitulat „Cerințe urgente ale Ucrainei”.

Prioritatea principală, conform documentului, sunt lansatoare de rachete și muniție standard NATO, urmate de obuziere. Lista a evidențiat, de asemenea, nevoia de radare, apărare aeriană și avioane de luptă.

Iminentă discuție cu reprezentanți ai industriei de apărare

Oficialii occidentali au anunțat noi ajutoare pentru Ucraina, Lloyd Austin confirmând că SUA tocmai a angajat încă 675 de milioane de dolari în echipamente precum lansatoare de rachete, muniție, vehicule Humvee și sisteme antitanc.

În comentariile sale de joi, Lloyd Austin a indicat că pregătirea militarilor ucraineni și producția de arme vor fi printre prioritățile viitoare ale grupului. „Lucrăm împreună pentru a înarma și a pregăti Ucraina în lupta actuală. Cu toate acestea, lucrăm împreună pentru a ajuta Ucraina să dezvolte forțe capabile și durabile pentru a se apăra și a descuraja agresiunea pe termen lung”, a spus oficialul american.

El a mai spus că aliații se vor întâlni „în următoarele câteva săptămâni” pentru a discuta despre modul în care industria de apărare „poate echipa cel mai bine viitoarele forțe ale Ucrainei cu capacitățile de care au nevoie”.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: