luni

25 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 mai, 2022

Un complet al Curții de Apel din Atena a decis, marți, că Sorin Oprescu poate fi eliberat pe cauțiune. Cauțiunea a fost stabilită la 5.000 de euro.

Procedura de extrădare în România a lui Sorin Oprescu continuă, o decizie urmând să fie luată în următoarele 40 de zile.

În această perioadă Sorin Oprescu are de îndeplinit mai multe condiții impuse de instanță. El trebuie să se prezinte de două ori pe lună la o secție de poliție și, deși e liber, nu are voie să părăsească Grecia.


Condamnat la 10 ani de închisoare și dat în urmărire internațională, Sorin Oprescu a fost reținut în Atena, în 17 mai, în timp ce încerca să plece spre o insulă din Marea Egee. Potrivit presei elene, Sorin Oprescu locuia într-o zonă exclusivistă, însă nu intenționa să rămână în capitala Greciei. Pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare.

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție de către Curtea de Apel București. El a fost acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.

Obiectul flagrantului din 2015 a fost suma de 25.000 de euro, primită de Sorin Oprescu din partea unui fost director de la Administrația Cimitirelor. La percheziții desfășurate atunci la locuința lui, pe lângă cei 25.000 de euro, au mai fost găsite sume de bani pe care fostul primar nu le-a putut justifica în fața anchetatorilor.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: