duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 februarie, 2020

Dreptul de azil va fi acordat refugiaţilor în Grecia pentru cel mult trei ani şi va fi reversibil, a anunţat ministrul grec pentru migraţie, dacă se îmbunătățește situația din țara de orgine.

”Dreptul de azil pe care-l acordăm are o durată de trei ani, nu una nedefinită. Dacă situaţia se schimbă în ţara de origine a solicitantului, dreptul de azil nu poate fi reînnoit”, a declarat ministrul grec pentru migraţie, Notis Mitarachi, citat de Agerpres.

Peste 36.000 de migranţi sunt găzduiţi în condiţii precare în taberele suprapopulate din insulele greceşti, a căror capacitate maximă este de 6.200 de persoane. De la începutul valului migrator din 2015, Grecia a acordat azil unui număr de circa 40.000 de migranţi, alte circa 87.000 de cereri de azil fiind în curs de examinare.


”Este greu de integrat populaţii diferite”, a explicat ministrul, adăugând că problema repatrierii refugiaţilor a căror cerere de azil a fost respinsă va fi discutată în martie la nivel european.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Guvernul de la Atena a adoptat o lege care scurtează termenele pentru examinarea cererilor de azil, astfel încât migranţii care nu se califică pentru statutul de solicitant de azil să poată fi expulzaţi către ţările lor de origine sau către Turcia vecină.

În luna ianuarie, Ministerul grec al Apărării a lansat o licitaţie pentru instalarea unor ”sisteme de protecţie flotante” în Marea Egee, pentru a limita afluxul de migranţi veniţi dinspre Turcia, proiect criticat de opoziţie şi de ONG-uri.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: