sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 noiembrie, 2015

Grecia-Parlament-Autorităţile de la Atena au ajuns, marţi, la un acord cu creditorii internaţionali ai Greciei pentru deblocarea sumei de 12 miliarde de euro din pachetul de asistenţă financiară.

Plata primei tranşe din cel de-al treilea plan de asistenţă financiară pe trei ani, în valoare de 86 de miliarde de euro, a fost amânată din cauza unor divergenţe cu privire la implementarea unor măsuri cerute de partenerii externi. Printre acestea se numără procedurile de executare silită a locuinţelor şi rezolvarea problemei impozitelor neachitate.

„Am fost de acord în toate problemele”, a spus ministrul elen de Finanţe, Euclid Tsakalotos, după întâlnirea cu oficiali europeni şi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), potrivit Agerpres. Noile reglementări vor trebui adoptate de Parlament.


Ca urmare a soluţionării acestor divergenţe, Grecia va primi o tranşă de două miliarde de euro din ajutorul internaţional şi alte 10 miliarde de euro pentru recapitalizarea băncilor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Necesarul de capital al acestora se ridică la circa 14,4 miliarde de euro, potrivit celor mai recente rezultate ale testelor de stres realizate de Banca Centrală Europeană (BCE).

National Bank of Greece, cel mai mare grup bancar elen după active, are un deficit total de capital de 4,6 miliarde de euro. A doua bancă din Grecia, Piraeus, are cel mai ridicat deficit de capital, de 4,9 miliarde de euro. Necesarul Alpha Bank este de 2,7 miliarde de euro în scenariul negativ. Cel mai mic necesar de capital se înregistrează la Eurobank, în valoare totală de 2,2 miliarde de euro. Cele patru mari bănci grecești — National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank și Eurobank — sunt prezente și pe piața din România.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: