vineri

19 iulie, 2024

17 iulie, 2022

Firmele din domeniul agroalimentar vor putea accesa granturi pentru retehnologizarea în scopul extinderii capacității de prelucrare a materiilor prime, dar și firmele din construcții – pentru achiziția de echipamente performante necesare în lucrările de infrastructură – în urma adoptării unei OUG, vineri.  

IMM-urile din industria alimentară și din construcții  vor putea accesa granturi de investiții necesare retehnologizării în valoare de câte 179 de milioane euro.

Granturile vor avea valori cuprinse între 50.000 euro și 500.000 euro, în limita a maxim cinci ori cifra de afaceri netă realizată în 2021, în funcție de nevoile de finanțare ale proiectelor de investiții depuse, potrivit unui comunicat al Guvernului.


Finanțările vor fi asigurate în fiecare caz din Programul Operațional Competitivitate (150 milioane euro) și de la bugetul de stat (29 milioane euro).

Prin programul pentru procesarea produselor și a materiei prime din domeniul agroalimentar, este  posibilă accesarea de fonduri de către IMM-uri pentru retehnologizarea și dotarea acestora cu echipamente specifice.

„În cursul lunilor august și septembrie va avea loc lansarea apelului de proiecte și punerea în dezbatere a ghidului necesar pentru ca aceste fonduri să fie accesate”, a declarant ministrul Marcel Boloș, la sfârșitul ședinței de guvern de vineri.

Pentru domeniul construcţiilor „i-am avut în vedere pe cei care sunt implicaţi în implementarea proiectelor de infrastructură, mai ales a celor din zona transporturilor, dar și a furnizorilor de materii prime pentru aceste tipuri de proiecte”, a mai spus Marcel Boloș


Cele 150 de milioane de euro alocate sunt pentru achiziția de echipamente, utilaje, „cât și partea de dotări specifice, încât să avem o contribuție la sporirea capacităţilor de producţie necesare, cum am spus, pentru implementarea proiectelor noastre de infrastructură de transport”, a mai spus oficialul citat.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: