marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 iunie, 2020

Google, principalul motor de căutare la nivel global, va pune etichete de fact-check și pentru căutările de fotografii din Google Images, în contextul în care cresc presiunile asupra marilor jucători din industria tech de a combate fenomenul știrilor false din mediul online.

Etichetele „fact-check” vor apărea sub preview-urile din rezultatele căutării de imagini, împreună cu un rezumat al surselor alternative de informații, scrie Reuters.

Compania a început din aprilie să pună aceste etichete de verificare pe platforma sa video YouTube, dar numai pentru utilizatorii americani, după explozia teoriilor conspiraționiste legate de coronavirus.


Companiile din industrie au primit numeroase solicitări de a crește supravegherea conținutului pe care îl găzduiesc, după ce politicile permisive implementate inițial au dus la apariția de numeroase conturi false ce răspândesc informații înșelătoare sau false care devin virale.

Twitter și Facebook au introdus și ele programe de verificare și etichete de avertizare pentru „informații manipulate”, deși criticii spun că măsurile înseamnă prea puțin pentru proporțiile la care a ajuns fenomenul dezinformării.

Twitter a pus o astfel de etichetă sub postările lui Donald Trump, iar președintele american a reacționat prin semnarea unui ordin executiv prin care rețelele sociale sunt obligate fie să-și asume conținutul încărcat de utilizatori și să răspundă civil pentru el, fie să nu mai intervină nicicum asupra acestuia.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: