joi

20 iunie, 2024

investigatie google

3 mai, 2022

Comisia Europeană a aplicat o amendă „criminală” de 1,49 miliarde euro plină de „erori materiale” atunci când a sancționat compania pentru un abuz de poziție dominantă în piața contractelor de publicitate online, au declarat luni avocații Google în fața Tribunalului UE.

Gigantul tehnologic american încearcă să anuleze ultima dintre cele trei amenzi antitrust aplicate de UE în cadrul unei audieri de trei zile la tribunalul din Luxemburg.

Autoritățile antitrust din UE au descoperit în 2019 că Google a impus o serie de clauze în contractele serviciului AdSense pentru căutare, în detrimentul rivalilor de pe piață.


Avocatul Google, Josh Holmes QC, a declarat în fața judecătorilor că decizia Comisiei „nu descrie în mod cinstit și corect clauzele” conținute în contractele AdSense.

Audierile de luni au mai acoperit, de asemenea, analiza Comisiei asupra pieței cercetate, precum și o analiză mai profundă a clauzelor de exclusivitate ale Google.

Audierea, scrie Politico, durează până miercuri. La audierile convocate de Tribunalul UE Comisia este reprezentată de Nicholas Khan, șeful serviciului juridic al Comisiei Europene.

Google a pierdut deja, anul trecut, contestația făcută împotriva amenzii de 2,42 miliarde euro aplicate de Comisie serviciului de cumpărături Google și urmează să afle anul acesta rezultatul recursului depus împotriva amenzi de 4,3 miliarde euro pentru sistemul de operare Android.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: