duminică

3 iulie, 2022

investigatie google
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 mai, 2022

Comisia Europeană a aplicat o amendă „criminală” de 1,49 miliarde euro plină de „erori materiale” atunci când a sancționat compania pentru un abuz de poziție dominantă în piața contractelor de publicitate online, au declarat luni avocații Google în fața Tribunalului UE.

Gigantul tehnologic american încearcă să anuleze ultima dintre cele trei amenzi antitrust aplicate de UE în cadrul unei audieri de trei zile la tribunalul din Luxemburg.

Autoritățile antitrust din UE au descoperit în 2019 că Google a impus o serie de clauze în contractele serviciului AdSense pentru căutare, în detrimentul rivalilor de pe piață.


Avocatul Google, Josh Holmes QC, a declarat în fața judecătorilor că decizia Comisiei „nu descrie în mod cinstit și corect clauzele” conținute în contractele AdSense.

Audierile de luni au mai acoperit, de asemenea, analiza Comisiei asupra pieței cercetate, precum și o analiză mai profundă a clauzelor de exclusivitate ale Google.

Audierea, scrie Politico, durează până miercuri. La audierile convocate de Tribunalul UE Comisia este reprezentată de Nicholas Khan, șeful serviciului juridic al Comisiei Europene.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Google a pierdut deja, anul trecut, contestația făcută împotriva amenzii de 2,42 miliarde euro aplicate de Comisie serviciului de cumpărături Google și urmează să afle anul acesta rezultatul recursului depus împotriva amenzi de 4,3 miliarde euro pentru sistemul de operare Android.


***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: