joi

18 aprilie, 2024

13 iunie, 2022

Căutările românilor pe Google legate de călătorii în străinătate au fost cu 32% mai multe în perioada martie – mai 2022, decât în aceeași perioadă din 2019.

Volumul căutărilor legate de călătorii (destinații, cazare, transport) a fost, în mai 2022, cu 35% mai mare decât în aceeaşi lună a din 2019. Căutările de cazări în ţară au scăzut cu 2%, potrivit datelor Google, citate de Agerpres.

Românii şi-au reluat intenţiile de călătorie în străinătate, odată cu ridicarea restricţiilor anti-COVID, şi se orientează către destinaţiile tradiţionale pentru vacanţa de vară, ca Turcia, Grecia sau Bulgaria.


Potrivit companiei, campingurile şi vilele private – opţiuni de cazare care oferă mai multă intimitate şi un risc redus de îmbolnăvire, sunt cele cu cea mai mare creştere în perioada post-pandemie.

Totodată, căutările românilor după zboruri internaţionale au crescut cu 46%, în ultimele trei luni faţă de anul 2019, iar pe lista celor mai populare destinaţii se află Italia, Spania şi Marea Britanie.

Atractivitatea turismului în România pierde teren

„În primăvara acestui an, românii au căutat cazări în destinaţii internaţionale chiar mai mult decât în 2019. Căutările pe destinaţii şi cazări din România rămân majoritare, însă eliminarea restricţiilor de călătorie internaţionale a adus o scădere a lor faţă de 2019″, a declarat Oana Dumitrescu, industry manager Google România, citată de Agerpres.

Analiza de specialitate arată că tipurile de cazare camping şi vile înregistrează o creştere de peste 60% a solicitărilor, în perioada martie – mai din acest, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din urmă cu trei ani. De asemenea, cererea pentru opţiuni tradiţionale de cazare (hoteluri sau staţiuni) este în creştere solidă, de 33%.


Informaţii despre trendurile de călătorie din toată lumea, inclusiv România, sunt oferite de Destination Insights – un instrument cu date despre destinaţiile pe care oamenii dintr-o ţară le caută, în interiorul sau în afara ei, precum şi date despre zonele unde sunt persoane interesate să călătorească în ţara selectată.

Larry Page şi Sergey Brin au fondat Google în anul 1998, iar de atunci compania a crescut la peste 50.000 de angajaţi la nivel global şi oferă o gamă largă de produse şi platforme populare, precum: Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome şi YouTube.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: