joi

30 mai, 2024

27 ianuarie, 2020

”Pe măsură ce ne apropiem de ieșirea din UE, vreau să transmit mesajul clar că Regatul Unit este deschis celor mai stălucite minți ale lumii”, spunea recent premierul Boris Johnson.

Potrivit Politico, nu a fost doar o simplă lozincă, ci autoritățile britanice au anunțat duminică lansarea unei scheme de vize ”de urgență” gândită pentru a atrage oameni de știință, cercetători și matematicieni după Brexit.

Așa-numita schemă ”Global Talent” se va lansa la data de 20 februarie și va înlocui actualul Pilon 1 de vize în care aplică ”talentele excepționale”. Schema nu are stabilit un prag maxim de vize acordate anual și ar urma să faciliteze angajări în cadrul proiectelor sau programelor de cercetare britanice.

(Citiți și: ”Analiză Daniel David / De ce fugim de-acasă. Explicații psihoculturale despre diaspora românească”)


”Marea Britanie se mândrește cu o istorie bogată a descoperirilor științifice, dar, ca să rămânem lideri în domeniu și ca să facem față provocărilor ce vin, avem nevoie să investim în talente și în proiecte de cercetare revoluționare”, transmite un comunicat al prim-ministrului britanic.

Potrivit unor date publicate de The Times, aproximativ 2.500 de academicieni au părăsit Scoția după referenduml Brexit, alimentând temerile legate de un posibil exod al creierelor. Instituții precum University College London sunt îngrijorate că ar putea pierde aproximativ 70% dintre studenții europeni odată cu trecerea acestora în categoria studenți străini, care plătesc taxe mai mari decât britanicii și, până acum, studenții provenind din UE.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: