31 martie, 2015

radu pricopRadu Pricop (foto), ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost audit marţi la DNA, unde i s-a adus la cunoştinţă că este acuzat într-un nou dosar. Acuzaţia este de complicitate la şantaj, potrivit televiziunilor de ştiri, în cazul care îl implică pe Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi.

Omul de afaceri moldovean, suspectat de fapte de corupţie, a fost reţinut luni noaptea de procurorii DNA, după ce a fost audiat aproape două ore şi i-a fost percheziţionată locuinţa. Sergiu Lucinschi este prezentat, marţi, la instanţă pentru a se lua o măsură preventivă faţă de el în acest caz.

Fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova este suspectat de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2014 – martie 2015, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).


Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Sergiu Lucinschi este implicat într-o cauză de trafic de influenţă şi şantaj instrumentată de procurorii DNA.

El este acuzat că ar fi pretins suma de 4 milioane de euro în perioada decembrie 2014 – martie 2015.

DNA a preluat şi dosarul „Mosia Brătienilor”

Soţul Ioanei Băsescu mai este urmărit penal şi într-un alt dosar aflat în cercetarea DNA: „Moşia Brătienilor”. Instituţia a preluat de la DIICOT dosarul care priveşte retrocedări ilegale de terenuri din judeţul Argeş.

Dosarul a ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), după ce DIICOT şi-a declinat competenţa, în 16 martie.


Iniţial, cazul a fost anchetat de procurorii de la Parchetul instanţei supreme. Aceasta a dispus, la data de 26 mai 2014, începerea urmăririi penale pentru mai multe persoane, printre care se afla şi Radu Pricop, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ulterior, Parchetul de pe lângă ÎCCJ şi-a declinat competenţa în favoarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care, la rândul său, a stabilit că nu este de competenţa sa să ancheteze acest caz.

Presa a relatat că dosarul vizează un teren de 90 de hectare din localitatea Ştefăneşti (Argeş), care a aparţinut familiei Brătianu şi care ar fi fost retrocedat ilegal.

Astfel, Radu Pricop a cumpărat, împreună cu cele 11 persoane vizate în dosar, drepturi de moştenire asupra terenului respectiv de la urmaşii familiei Brătianu. După ce a câştigat mai multe procese în instanţă cu statul român, Radu Pricop şi partenerii săi au obţinut de la ANRP despăgubiri de 10 milioane de euro, folosind însă documente false.

Radu Pricop este soţul fiicei celei mari a fostului preşedinte, Ioana Băsescu.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: