Ghid de securitate informatică destinat funcționarilor publici. 10 semne de infectare a computerului - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Ghid de securitate informatică destinat funcționarilor publici. 10 semne de infectare a computerului

13 ianuarie, 2016

securitate ciberneticaMinisterul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională încearcă să dezvolte cultura de securitate cibernetică în cadrul administrației publice centrale, promovând un ghid realizat de Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică CERT-RO.

Destinat informării funcționarilor, ghidul cuprinde o serie de recomandări și îi familiarizează pe aceștia cu modul în care ar trebui implementate și folosite tehnicile, instrumentele şi mecanismele de securitate astfel încât să fie asigurată securitatea informației în instituțiile publice.

Descărcați AICI ghidul realizat de CERT-RO

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Funcționarilor publici li se explică faptul că, în condițiile în care multe amenințări din prezent sunt create special pentru a nu fi detectate, există totuși câteva indicii prin care putem identifica un calculator compromis.


Potrivit CERT-RO, cele mai răspândite 10 semne de infectare sunt:


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr