luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 octombrie, 2016

militariGermania va trimite ofițeri de Stat Major pentru Brigada multinațională din România.

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat într-un interviu pentru  cursdeguvernare.ro că a obținut deja ”angajamentul Germaniei” pentru această ”contribuție inițială”, autoritățile române fiind în plin proces de asigurare a ” multinaționalității reale”  a acestei unități.

Ce-a de-a patra brigadă de pe flancul de est al NATO va funcţiona la Craiova, având la bază Brigada II Infanterie Rovine, potrivit deciziei adoptate la ședința CSAT din 27 septembrie.


Într-un interviu acordat cursdeguvernare.ro, ministrul Mihnea Motoc a a vorbit, printre altele, și despre ”pregătirea, consensualizarea și implementarea” deciziilor adoptate la Summit-ul de la Varșovia, acolo unde s-a decis constituirea unei a patra brigăzi NATO pentru balansarea flancurilor nord-est și sud-est.

(Citiți și:”Interviu Mihnea Motoc / Germania participă la forța multinațională cu ofițeri de stat major * Axa cu Londra și Washington după Brexit * Din 2017 – sistemul rezerviștilor voluntari)

Notățile anunțate de ministrul Apărării se referă la contribuția germană.

”Din punct de vedere terestru, există o bază suficientă în deciziile Summit-ului de la Varșovia pentru a lansa deja construcția. Noi am început implementarea și organizarea interinstituțională în plan național în chiar ziua a doua de după summit, am lucrat și peste vară foarte susținut. (…) Cu titlu de noutate, am obținut deja un angajament din partea Germaniei, în privința participării, cel puțin pentru început, cu ofițeri de stat major în brigada multinațională., afirmă ministrul Mihnea Motoc.

Cu certitudine, va mai exista o componentă: o brigadă mecanizată americană, o componentă care va fi angrenată în efortul de întărire a posturii de descurajare și de apărare pe terestru în România. Ce nu este încă definitiv elucidat este dacă această unitate, probabil de nivel batalion, va intra propriu-zis în structura organică a brigăzii multinaționale sau, mai probabil, va participa la exerciții susținute, va lucra cu această brigadă fără a intra în componența ei.”, a mai semnalat ministrul Apărării.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul Mihnea Motoc afirmă că Bulgaria a ”reconfirmat o angajare cu până la 400 de militari”.

Brigăzii multinaționale, care va fi operațională de anul viitor, i se va alătura de asemenea și o companie din Polonia, relația cu cu acest stat fiind una de reciprocitate: România va trimite și ea o companie- ”pe care noi am identificat-o deja”, afirmă ministrul Motoc- care să activeze în brigada multinațională din Polonia.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: