vineri

28 ianuarie, 2022

Germania va oferi companiilor împrumuturi fără limită

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 martie, 2020

Ministrul german al Finanțelor, Olaf Scholz (foto), a anunțat vineri o măsură inedită pentru economia germană: firmele vor putea contracta împrumuturi fără o limită superioară.

Olaf Scholz a precizat, potrivit Reuters, că împrumuturiel vor fi acordate pe întreg teritoriul Germaniei prin banca de stat KfW, care are la dispoziție fonduri de sprijin de 3 trilioane euro.

Ministrul a precizat că situația este „foarte serioasă” și că economia și în principal firmele mici trebuie să fie protejate de efectele produse de coronavirus. „Vom pune toate armele pe masă”, a asigurat Olaf Scholz.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În ceea ce privește măsurile administrative, Renania de Nord-Westfalia şi Bavaria au decis închiderea şcolilor, pentru a evita răspândirea coronavirus. Operatorul naţional de transport feroviar a anunţat nu va mai avea trenuri directe către Italia.

Guvernul german a anunțat la începutul săptămânii un pachet de măsuri destinat să susţină economia, principalele măsuri au vizat: facilitarea recursului la şomajul parţial al salariaţilor pentru companiile în dificultate, acordarea de credite de trezorerie pentru companiile în dificultate şi un pachet suplimentar de 12,8 miliarde de euro pe următorii patru ani pentru investiţii în infrastructură.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr