luni

30 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 decembrie, 2017

Partidul Social-Democrat german (SPD) începe miercuri discuțiile exploratorii cu conservatorii cancelarului Angela Merkel cu privire la formarea unei coaliții, a anunțat vineri Andrea Nahles, șefa grupului social-democrat din Bundestag, transmite Reuters.

Decizia a fost luată după ce congresul SPD a aprobat joi seară deschiderea de discuții cu blocul Uniunea Creștin-Democrată/Uniunea Creștin-Socială (CDU/CSU), ceea ce ar putea pune capăt impasului politic de la Berlin.

Andrea Nahles a precizat însă că rezultatul viitoarelor negocieri rămâne deschis. ‘”Este vorba, nici mai mult, nici mai puțin, despre a avea discuții în acest moment’”, a declarat ea.


Delegații la congresul SPD au votat joi seară pentru începerea de negocierii cu conservatorii, după ce liderul formațiunii, Martin Schulz, a prezentat condițiile colaborări la guvernare, ocazie cu care a lansat și o pledoarie pentru transformarea UE, până în 2025, în ”Statele Unite ale Europei”.

În urma discuțiilor exploratorii se va stabili dacă se va intra în faza negocierilor depline pentru o coaliție.

După eșecul negocierilor cu liberalii și Verzii, cancelarul Merkel speră că SPD va fi de acord cu reeditarea ”marii coaliții” care a guvernat Germania în ultimii patru ani.

Atât conservatorii, cât și social-democrații au înregistrat pierderi electorale fără precedent în alegerile din septembrie, o situație care a complicat aritmetica formării unei noi coaliții.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: