marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 decembrie, 2017

Partidul Social-Democrat german (SPD) începe miercuri discuțiile exploratorii cu conservatorii cancelarului Angela Merkel cu privire la formarea unei coaliții, a anunțat vineri Andrea Nahles, șefa grupului social-democrat din Bundestag, transmite Reuters.

Decizia a fost luată după ce congresul SPD a aprobat joi seară deschiderea de discuții cu blocul Uniunea Creștin-Democrată/Uniunea Creștin-Socială (CDU/CSU), ceea ce ar putea pune capăt impasului politic de la Berlin.

Andrea Nahles a precizat însă că rezultatul viitoarelor negocieri rămâne deschis. ‘”Este vorba, nici mai mult, nici mai puțin, despre a avea discuții în acest moment’”, a declarat ea.


Delegații la congresul SPD au votat joi seară pentru începerea de negocierii cu conservatorii, după ce liderul formațiunii, Martin Schulz, a prezentat condițiile colaborări la guvernare, ocazie cu care a lansat și o pledoarie pentru transformarea UE, până în 2025, în ”Statele Unite ale Europei”.

În urma discuțiilor exploratorii se va stabili dacă se va intra în faza negocierilor depline pentru o coaliție.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

După eșecul negocierilor cu liberalii și Verzii, cancelarul Merkel speră că SPD va fi de acord cu reeditarea ”marii coaliții” care a guvernat Germania în ultimii patru ani.

Atât conservatorii, cât și social-democrații au înregistrat pierderi electorale fără precedent în alegerile din septembrie, o situație care a complicat aritmetica formării unei noi coaliții.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: