marți

18 ianuarie, 2022

Germania respinge schimbări substanțiale ale acordului de salvare a Greciei, dar ar accepta noi termene

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 iunie, 2012

Germania este pregătită să discute despre termenul necesar pentru punerea în aplicare a reformelor în Grecia, a afirmat duminică şeful diplomaţiei de la Berlin, Guido Westerwelle, într-o intervenţie televizată, potrivit AFP, citată de Agerpres.

‘Nu pot exista schimbări substanţiale în angajamentele’ asumate de Grecia în cadrul procesului de reformă, a declarat ministrul german. ‘Pot lua în considerare să discutăm despre noi termene’, a adăugat el în cursul unui interviu acordat postului public de televiziune ARD.

Pentru a justifica această flexibilitate, el a subliniat că Grecia a cunoscut ‘o paralizie politică în ultimele săptămâni din cauza alegerilor’. ‘Cetăţenii obişnuiţi nu trebuie să fie victimele acesteia, mai ales cei care au suportat tăieri drastice’, a menţionat Westerwelle.


Până în prezent, Berlinul a fost inflexibil în ce priveşte programul de reforme negociat de Atena cu UE şi FMI în schimbul ajutorului financiar, atât din punct de vedere al conţinutului, cât şi al termenelor fixate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

‘Suntem în continuare dispuşi să ne asumăm o solidaritate în Europa. Dar ceea ce nu putem accepta este ca angajamentele încheiate să fie considerate nule’, a declarat şeful diplomaţiei germane.

Guido Westerwelle a făcut aceste declaraţii în timp ce în Grecia primele sondaje efectuate la ieşirea de la urne arătau că dreapta din Noua Democraţie, proeuropeană, a obţinut un rezultat sensibil egal cu stânga radicală Syriza, adversară a programului de austeritate.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr