duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 octombrie, 2017

Oficiali ai serviciilor secrete germane au respins joi sugestia președintelui francez Emmanuel Macron de a înființa un serviciu european de informații.

”Nu avem nevoie de o agenție europeană în acest domeniu, nici de alt gen de institușii europene de acest tip”, a afirmat Bruno Kahl, seful serviciului de informații externe al Germaniei, BNDS, scrie Politico.

”Serviciile de informații sunt mai bine organizate la nivel național”, a transmis Bruno Kahl Comisiei de control a serviciilor secrete din Bundestag.


În discursul rostit în septembrie, la Sorbona, Emmanuel Macron a solicitat, ca parte a planului său de reformă a UE, crearea unei Academii europene de informații, cu scopul ”de a strânge legăturile dintre țările noastre”.

Și Comisarul european pentru Afaceri Interne, Dimitris Avramopoulos, a sugerat luna trecută că un sistem european de informații ar putea ajuta în prevenirea amenințărilor teroriste.

UE deține o agenție europeană pentru aplicarea legii- Europol, o instituție cu puteri limitate însă.

Bruno Kahl a spus în Parlamentul german că UE mai deține Centrul European de Informații (EU INTCEN), care furnizează analize și avertizări timpurii oficialilor UE.


Șeful BfV, serviciul de informații interne al Germaniei, Hans-Georg Maaßen, s-a declarat la rândul său împotriva propunerii făcute de Emmanuel Macron.”Și eu sunt împotriva înființării unei asemenea organism european. Dacă am face asta, am înființa o structură birocratică paralelă, atât la nivel european cât și la nivel statal. Acest gen de dualitate nu ar face nimic altceva decât să scadă eficiența”, a spus Hans-Georg Maaßen.

Bruno Kahl și Hans-Georg Maaßen s-au declarat mulțumiți de modul în care se desfășoară în prezent cooperarea dintre serviciile secrete din statele UE. Ambii au afirmat că modalitatea cea mai rapidă de a avea acces la informații este aceea a schimburilor bilaterale și au precizat că atacurile teroriste din Europa au crescut ritmul și calitatea informațiilor schimbate.

Încă o agenție europeană nu ar face nimic altceva decât să slăbească coordonarea existentă, a mai precizat Hans-Georg Maaßen.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: