miercuri

17 aprilie, 2024

13 martie, 2017

Alocaţiile pentru copiii rămași acasă ai lucrătorilor în Germania proveniți din 15 state UE vor fi diminuate, potrivit unui poriect al autorităților de la Berlin. Ea ar putea intra în vigoare dacă va fi acceptată de Comisia Europeană și nu va fi considerată discriminatorie.

Ministerul german de Finanţe a prezentat o listă cu 15 state din Europa Centrală și de Es, printre care se numără și România, ai căror cetățeni ar fi vizați de această măsură, potrivit publicației Handelsblatt, citată de Mediafax.

Alocațiile pentru copiii muncitorilor proveniți din România, Bulgaria, Croaţia, Polonia şi Ungaria vor fi reduse cu 50%. Pentru alte zece state, inclusiv Grecia, reducerea va fi de doar 25%.


Pentru a aplica o asemenea măsură este nevoie de acceptul CE, crare a refuzat până acum astfel de discriminări.

Există un precedent care a fost inclus în așa-numitul mecanism al frânei de urgență negociat cu Marea Britanie înaintea referendumului din 23 iunie 2016 – una dintre propuneri se referă la posibilitatea, oferită statelor membre, de indexare a alocațiilor pentru copii, în situația în care copiii nu se află cu părinții în statul în care aceștia lucrează, la aproape de valoarea alocațiilor plătite de țara d eproveniență.

 


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: