joi

19 mai, 2022

Germania dorește acceptul Comisiei Europene pentru reducerea alocațiilor destinate copiilor lucrătorilor din Europa Centrală și de Est

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 martie, 2017

Alocaţiile pentru copiii rămași acasă ai lucrătorilor în Germania proveniți din 15 state UE vor fi diminuate, potrivit unui poriect al autorităților de la Berlin. Ea ar putea intra în vigoare dacă va fi acceptată de Comisia Europeană și nu va fi considerată discriminatorie.

Ministerul german de Finanţe a prezentat o listă cu 15 state din Europa Centrală și de Es, printre care se numără și România, ai căror cetățeni ar fi vizați de această măsură, potrivit publicației Handelsblatt, citată de Mediafax.

Alocațiile pentru copiii muncitorilor proveniți din România, Bulgaria, Croaţia, Polonia şi Ungaria vor fi reduse cu 50%. Pentru alte zece state, inclusiv Grecia, reducerea va fi de doar 25%.


Pentru a aplica o asemenea măsură este nevoie de acceptul CE, crare a refuzat până acum astfel de discriminări.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Există un precedent care a fost inclus în așa-numitul mecanism al frânei de urgență negociat cu Marea Britanie înaintea referendumului din 23 iunie 2016 – una dintre propuneri se referă la posibilitatea, oferită statelor membre, de indexare a alocațiilor pentru copii, în situația în care copiii nu se află cu părinții în statul în care aceștia lucrează, la aproape de valoarea alocațiilor plătite de țara d eproveniență.

 


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: