sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 februarie, 2020

Alegătorii din oraşul german Hamburg i-au trimis pe conservatorii cancelarului Angela Merkel pe locul al treilea în alegerile regionale, în primul test electoral de când lidera CDU Annegret Kramp-Karrenbauer a anunţat că renunță la șefia partidului și la o viitoare poziție de cancelar după retragerea Angelei Merkel, transmite Reuters.

Sondajele de la urne au indicat că partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania va fi exclus din Parlamentul din Hamburg, coborât sub pragul minim necesar de 5%.

Potrivit unui sondaj la ieşirea de la urne publicat de televiziunea ZDF, SPD a obţinut 38% din voturi, în scădere cu 7 puncte faţă de 2015, dar a rămas cel mai puternic partid din Hamburg, care este în mod tradiţional de centru-stânga.


Cei mai mari câştigători au fost Verzii, reflectând ascensiunea la nivel naţional datorată îngrijorărilor în creştere legate de schimbările climatice. Verzii s-au clasat pe locul doi, dublându-și voturile de la precedentele alegeri, la 25,5%.

Creştin-democraţii cancelarului Merkel (CDU) au obţinut 11%, cel mai slab rezultat înregistrat vreodată în Hamburg.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În urmă cu două săptămâni, lidera CDU Annegret Kramp-Karrenbauer a aruncat partidul în haos anunţând că se retrage, lăsând deschisă cursa pentru succesiunea cancelarului Merkel.

Angela Merkel, cancelar de aproape 15 ani, a anunţat că nu va mai candida în viitoarele alegeri federale, care vor avea loc în octombrie 2021.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: