miercuri

28 februarie, 2024

4 mai, 2021

Pentru al doilea an consecutiv, autoritățile bavareze au anunțat, și în 2021, că Oktoberfest nu se organizează din cauza coronavirus. Provocând furia germanilor, Emiratele Arabe Unite profită și, potrivit DPA, introduc propria versiune a Oktoberfest în cadrul Expoziției Mondiale care se organizează în toamnă în Dubai.

Evenimentul din Dubai va fi organizat după rețeta celui tradițional, din Munchen: cu corturi în care se servește bere și se ascultă muzică populară bavareză.

Organizatorii germani sunt indignați de inițiativa arabă, considerând că niciun turist n-ar trebui să o considere drept o alternativă viabilă.


”Există un singur Oktoberfest în întreaga lume, iar acesta se organizează la Munchen. E absolut absurd să poți gândi că poți muta evenimentul în Dubai”, afirmă Clemens Baumgaertner, persoana însărcinată de capitala Bavariei să organizeze festivalul anual al berii.

Baumgaertner a precizat pentru DPA că analizează în prezent căile legale prin care să poată ”proteja” Oktoberfest.

Cu toate acestea, organizatorii din Dubai promovează deja evenimentul cu superlative, așa cum se obișnuiește în Emirate.  ”Va fi, de departe, cel mai mare festival din lume”, scrie despre Oktoberfest pe wesite-ul Expoziției Mondial, care se organizează începând cu 7 octombrie și se întinde pe mai multe luni.

Oktoberfest Dubai își mai propune să doboare recordul mondial cu cel mai lung bar din lume și cu cel mai mare pahar cu bere.


Organizatorii se așteaptă la 4 milioane de vizitatori pe lună și la 620 de standuri care vor ocupa 400.000 de metri pătrați.

Alte câteva dintre evenimentele majore ale lumii s-ar putea redeschide în a doua jumătate a anului, pe fondul așteptărilor că mulți oameni vor fi vaccinați până atunci și numărul de cazuri noi de coronavirus va scădea. Emiratele Arabe Unite au vaccinat deja aproximativ jumătate din populație.

Numărul persoanelor vaccinate crește și în Germania, dar organizatorii Oktoberfest consideră că riscul de infecție ar fi prea mare la acest eveniment.

Premierul landului Bavaria, Markus Soeder, și primarul din Munchen, Dieter Reiter, au anunțat luni, spre dezamăgirea celor aproximativ 6 milioane de băutori de bere care vizitează anual Oktoberfest, că au decis anularea evenimentului.

Munchen a organizat pentru prima oară Oktoberfest în 1810, eveniment care a marcat nunta Prințului Ludwig – viitorul Rege Ludwig I – cu Prințesa Therese de Saxonia-Hildburghausen. De la acea dată, Octoberfest a fost anulat de 23 de ori în istoria de 210 ani – în timpul războiului cu Franța lui Napoleon, în perioada celor două Războaie mondiale sau în timpul epidemiilor de holeră din perioada 1881-1896.

În 2020, Oktoberfest a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, după 70 de ani de organizare neîntreruptă.

Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: