sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 mai, 2021

Popularitatea alianței conservatoare a premierului Angela Merkel (foto) a atins la un minim istoric, adâncind o aparentă reorientare în opțiunile de vot ale germanilor, relatează CNBC care citează un sondaj de opinie comandat de publicația Bild am Sonntag.

Uniunea Creștin Democrată (CDU) a cancelarului Merkel și aliatul tradițional bavarez, Uniunea Creștin Socială (CSU), au ajuns la doar 23% din intenția de vot, cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată.


Sondajul a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ de 1.910 de persoane și arată că popularitatea blocului CDU-CSU a scăzut din nou, săptămâna trecută fiind la cota 24%.

Verzii și-au păstrat prima poziție în opțiunile electoratului german, scăzând însă la rândul lor cu 1% față de săptămâna anterioară. Social democrații (SPD), actualul partener de guvernare al alianței CDU-CSU, s-au clasat pe locul 3, cu 16% din intenția de vot.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

SPD l-a confirmat duminică pe Olaf Scholz, actualul ministru de finanțe al Germaniei, drept candidat al partidului pentru funcția de cancelar.

Acesta se va confrunta cu Annalena Baerbock, candidata verzilor și cu Armin Laschet, candidatul blocului CDU-CSU, pentru a o înlocui pe Angela Merkel în urma alegerilor parlamentare programate pentru luna septembrie a acestui an.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: