Vrem Buget? Cum și-au crescut spectaculos vecinii noștri rata de colectare a taxelor, prin digitalizare

Digitalizarea și modernizarea administrației fiscale, o preocupare care generează investiții tot mai semnificative la nivel global, ar putea fi soluția salvatoare a consolidării fiscale din… Mai mult›
19.01.2021
Prognoza pe 2 ani, pe care se face Bugetul acum: indicatori, sectoare, curs – observații

A apărut prognoza de iarnă 2021, utilizată potrivit Comisiei Naționale pentru Strategie și Prognoză pentru bugetul pe anul în curs. Era și mai utilă, ca… Mai mult›
18.01.2021
De 10 ori mai puțin decât MEDIA europeană: atât cheltuie România pe locuitor pentru prevenția în sănătate. Observații

O analiză publicată de Eurostat a plasat România pe ultimul loc în UE la cheltuielile pe locuitor pentru prevenție în sănătate, cu doar 8 euro… Mai mult›
18.01.2021
Cloud-ul guvernamental – restanța esențială în digitalizarea administrației

Una dintre marile restanțe ale guvernului Orban în materie de digitalizare o reprezintă neadoptarea Legii cloud-ului guvernamental, componentă esențială pentru transformarea digitală a administrației românești.… Mai mult›
17.01.2021
Germania începe plățile – 50 miliarde euro, ajutoare de stat pentru micile afaceri, fermieri sau PFA
de Iulian Soare , 30.3.2020
Germania începe luni plățile directe către mici afaceri, persoane fizice autorizate, freelanceri și fermieri afectați de criza coronavirus, anunță DPA.
Guvernul federal și guvernele regionale au ajuns duminică la decizia comună de a susține micile afaceri cu ajutoare de stat, într-un buget total de 50 miliarde euro.
Decizia, confirmată de declarații ale miniștrilor germani ai Finanțelor și Economiei, permite guvernelor regionale să utilizeze aceste fonduri începând cu ziua de luni, pentru plăți directe către persoanele afectate de criză.
Criza coronavirus are efecte catastrofale asupra micilor afaceri și a liber profesioniștilor, precum muzicieni, fotografi, cântăreți, îngrijitori, din cauza anulării evenimentelor publice.
Ajutorul de stat este gândit să susțină grupuri care, din cauza caracterului muncii lor, au dificultăți să obțină un credit bancar și își asigură traiul din eventualele rezerve financiare.
Companiile cu cel mult 5 angajați ar urma să primească 9.000 de euro, iar cele cu până la 10 angajați ar urma să primească 15.000 de euro – plăți unice. Singura condiție: compania să fi fost solvabilă înainte de izbucnirea crizei coronavirus.
Ministrul Economiei, Peter Altmaier, a confirmat duminică faptul că aceste fonduri sunt accesibile și fermierilor.