joi

30 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 august, 2020

Comisia Europeană a aprobat miercuri o schemă de 500 de milioane de euro prin care Germania vrea să sprijine cercetarea, dezvoltarea și inovarea din domeniul transportului feroviar de mărfuri. Anunțul vine în contextul lansării de către mai multe state membre occidentale a unor planuri de impulsionare a acestui mod de transport, mai puțin poluant și mai ieftin.

Mecanismul de sprijin se va derula până în 2024, cu 100 de milioane de euro acordate anual, sub forma de granturi directe.

Schema vizează două tipuri de proiecte ce au ca scop dezvoltarea de noi tehnologii, digitalizarea domeniului, creșterea capacităților logistice și interoperabilitatea, și își propune stimularea trecerii la transportarea preponderent pe calea ferată a mărfurilor, prin creșterea competitivității acestei modalități de livrare a mărfurilor.


Măsura lansată de Germania este în acord cu obiectivele de mediu și transport ale UE și nu distorsionează piața, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Investiții de 86 de miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii feroviare germane

Guvernul german și Deutsche Bahn au semnat în ianuarie acordul pentru investițiile ce vor fi făcute în următorii zece pentru modernizarea infrastructurii feroviare. Ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer, a declarat că este cel mai important program de modernizare feroviară derulat în Germania.

Suma totală implicată se ridică la 86 miliarde euro, din care 62 de miliarde reprezintă contribuția federală, iar 24, cea a Deutsche Bahn.

În 2009 s-a încheiat cu succes ultimul program pe cinci ani – conform acordului din companie și guvern, între 2015 și 2019 urmau să fie modernizate sau refăcute 875 de poduri, dar l-a final s-au numărat 900 poduri reînnoite.


Ținta fixată pentru următoarea decadă este de 2.000 de poduri, adică de aproape 20 de ori mai multe pe an mai multe decât media din perioada de cinci ani încheiată.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: