sâmbătă

4 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 august, 2022

Fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Schroeder, a depus plângere împotriva parlamentului german din cauză că instituția i-a retras privilegiile de fost cancelar, sperând ca prin acțiunea în instanță să recupereze aceste privilegii, anunță Reuters.

Gerhard Schroeder, în vârstă de 78 de ani, a fost decăzut de dreptul său la un birou finanțat din fonduri publice în luna mai prin decizie a Bundestag, din cauza refuzului său de a se distanța de președintele rus Vladimir Putin după invazia Rusiei în Ucraina.

Avocatul Michael Nagel a declarat vineri agenției de presă germane DPA că a intentat un proces la tribunalul administrativ din Berlin. Bundestag nu a avut niciun comentariu imediat când a fost contactat de Reuters.


În plângerea adresată instanței, consultată de DPA, se afirmă că decizia de a închide biroul lui Gerhard Schroeder și de a realoca personalul acestui birou „aduce aminte, mai degrabă, de un stat princiar absolutist în felul în care au fost executate” și nu ar trebui să rămână în vigoare într-o țară democratică și constituțională.

În perioada în care a îndeplinit poziția de cancelar, din 1998 până în 2005, Gerhard Schroeder și-a creat o relație strânsă cu Vladimir Putin, care a ajuns să-i umbrească o mare parte a carierei.

(Citiți și: Oamenii lui Putin din UE: politicienii care au împins Europa în brațele Rusiei”)

Gerhard Schroeder l-a numit pe Vladimir Putin ”prieten personal apropiat” și au petrecut multe ore împreună. Cel mai recent, Gerhard Schroeder a mers la Moscova, la sfârșitul lui iulie.

El s-a întâlnit cu Vladimir Putin, iar ulterior a anunțat că Rusia își dorește o soluție negociată pentru războiul din Ucraina.


Președintele Volodimir Zelenski a calificat comportamentul lui Gerhard Schroeder drept „dezgustător”.

(Citiți și: Cristian Grosu / Pactul Ribbentrop-Molotov economic și reformarea sub bombe a UE”)

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: