joi

20 iunie, 2024

6 martie, 2024

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a organizat, marți, sub patronajul Parlamentului European, ediția a șasea a Galei ”Women In Economy”, cea mai importantă gală de recunoaștere a personalităților feminine cu rezultate notabile în diferite domenii cheie ale societății românești. La eveniment au participat, printre alte personalități, Maia Sandu – președinta Republicii Moldova, și premierul Marcel Ciolacu.

Gala ”Women In Economy”- ”We dream, we can, we lead!” este primul eveniment organizat de o confederație patronală din România girat cu încredere de către cele mai înalte foruri europene – Parlamentul European și Reprezentanța Comisiei Europene în România.

CONAF și-a asumat rolul de pionierat în promovarea antreprenoriatului feminin, demonstrând că, prin unitate, dedicare și viziune, barierele pot fi depășite, iar Gala „Women In Economy” capătă o nouă valență, aceea de catalizator pentru schimbarea mentalităților și adoptarea unei viziuni strategice pe termen lung pentru o societate durabilă.


„Parlamentul European – PE apără o Uniune bazată pe statul de drept, drepturile fundamentale, libertatea mass-media, nediscriminare și egalitatea de gen. În 2022, PE a asigurat introducerea obligației ca marile companii să aplice transparența salarială pentru ca bărbații și femeile să primească salarii egale la prestarea aceleiași munci. PE a reușit, de asemenea, să mărească numărul femeilor în funcții de conducere. Cel puțin 40% din posturile de director neexecutiv sau 33% din toate posturile de director trebuie să fie ocupate de sexul subreprezentat până la sfârșitul lunii iunie 2026. După ce au aprobat aderarea UE la Convenția de la Istanbul în mai 2023, deputații europeni au încheiat cu succes negocierile cu statele membre în februarie 2024 cu privire la noile norme de combatere a violenței împotriva femeilor și a violenței domestice în întreaga UE și au convenit asupra unor noi standarde pentru organismele naționale de promovare a egalității pentru a sprijini mai eficient victimele discriminării” a declarat Mădălina Mihalache, Șefa Biroului de Legătură al Parlamentului European în România.

Premierul Marcel Ciolacu: Firmele cu acționariat exclusiv eminin au o rată a profitului aproape dublă faţă de companiile deţinute în totalitate de bărbaţi

Femeile sunt un catalizator social inepuizabil, iar femeile de afaceri din România sunt un model de excelenţă în afaceri, în contextul în care firmele cu acţionariat exclusiv feminin au o rată a profitului aproape dublă faţă de companiile deţinute în totalitate de bărbaţi, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD.

Şeful Guvernului a participat, marţi seară, la Gala CONAF – ‘Women in Economy’ alături de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL, şi de liderul Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu.

Premierul şi-a început discursul prin a-i mulţumi preşedintei Maia Sandu pentru dârzenia de care dă dovadă ca om politic.


„Aş începe şi eu să-i mulţumesc unei doamne speciale, cu adevărat o doamnă dârză, puternică, care îşi apără poporul supus unui război, nu armat, unui război hibrid. Da, doamna preşedinte Maia Sandu, sunteţi cea mai dârză femeie pe care am cunoscut-o, cum este şi normal, după mama mea”, a declarat Ciolacu.

Conform unui studiu recent realizat în România, firmele cu acţionariat exclusiv feminin sunt mai profitabile decât cele în care sunt acţionari doar bărbaţi, iar premierul s-a referit marți seara la concluziile surprinzătoare ale acestuia:

„Mă bucur că sunt din nou alături de dumneavoastră. Şi chiar am un motiv în plus în acest an – şi rog domnii să fie atenţi – conform ultimului studiu realizat în România, firmele cu acţionariat exclusiv feminin sunt semnificativ mai profitabile decât cele în care sunt acţionari doar bărbaţi. E drept, cu cifre de afaceri mai mici, dar au o rată a profitului aproape dublă faţă de companiile deţinute în totalitate de bărbaţi. Din punctul meu de vedere, am să vorbesc şi cu domnul ministru Boloş, ANAF-ul nu are ce căuta la aceste companii. Ca premier al României, asta este una dintre cele mai bune veşti. Dacă am avea încă pe atâtea companii înfiinţate şi administrate de românce, cred că ţara noastră ar avea şansa să producă cea mai mare creştere economică din Europa”, a afirmat premierul Ciolacu.

El a anunţat că la viitoarele consultări pe care le va avea la Guvern cu reprezentanţii mediului de afaceri va cere ca femeile să fie reprezentate în proporţie de 50%.

„Vă sunt, aşadar, recunoscător pentru că în această seară am şansa de a fi alături de adevărata mină de aur a economiei româneşti şi de aceea vreau să vă anunţ că de azi înainte, la toate consultările pe care le voi avea cu reprezentanţii mediului de afaceri, voi cere ca femeile să fie reprezentate în proporţie de 50%. Mi se pare corect, dacă femeile antreprenor fac profituri mai mari decât bărbaţii, să aibă şi drept de reprezentare egală”, a declarat Ciolacu.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: