marți

17 mai, 2022

Gabriel Oprea părăseşte guvernul prin delegare de atribuţii

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 noiembrie, 2015

oprea demisiaPreşedintele UNPR Gabriel Oprea a anunţat vineri că nu va mai participa la şedinţele guvernului interimar şi că şi-a delegat atribuţiile de ministru al internelor secretarului de stat Ilie Botoş. Acesta va asigura conducerea ministerului şi va avea drept de semnătură în perioada de tranziţie până la formarea unui nou guvern, urmând ca actul prin care preia atribuţiile de ministru să fie publicat în Monitorul Oficial.

Anunţul lui Gabriel Oprea a fost făcut la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, care au durat aproximativ zece minute. După depunerea mandatului premierului Victor Ponta, Gabriel Oprea declarase că nu va mai face parte din niciun guvern. Oprea a fost prezent la prima şedinţă a guvernului interimar de joi, stând în capul mesei alături de premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

Potrivit procedurii, după depunerea mandatului premierului, guvernul se consideră demis. Preşedintele desemnează un premier interimar din rândul miniştrilor, iar ceilalţi membrii ai cabinetului demisionar îşi continuă activitatea până la formarea unui nou guvern, votat de Parlament.


„Prin depunerea mandatului de către Victor Ponta, întregul guvern este demisionar. Vă informez că la comanda MAI se află generalul magistrat Ilie Botoş”, a spus Gabriel Oprea la Cotroceni.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

După tragedia din Clubul Colectiv, Gabriel Oprea a refuzat sugestia preşedintelui Iohannis de a demisiona şi solicitarea similară formulată de PSD, contribuind astfel decisiv la demisia lui Victor Ponta.

O atitudine similară a adoptat şi primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a cărui demisie a venit după mai multe zile de proteste.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: