marți

24 mai, 2022

Gabriel Biriș a demisionat din funcția de secretar de stat la Finanțe

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 septembrie, 2016

gabriel-birisSecretarul de stat din Ministerul de Finanțe Gabriel Biriș și-a înaintat joi demisia din funcție, premierul Cioloș acceptând această demisie, a anunțat joi, după ședința de Guvern, purtătorul de cuvânt Liviu Iolu.

Demisia este legată de apariția în presă, după trimiterea pe circuitul de avizare, a unui proiect de modificare a Codului fiscal. Documentul a stârnit reacții dure ale presei și mediului politic din cauza propunerilor vizând modul de plată al CAS și CASS, înțelese de larga majoritate drept o majorare a acestor impozite.

Documentul a fost transmis presei în ziua în care secretarul de stat pleca din țară, luni, pentru a participa din partea guvernului la Forumul Economic organizat la Krynica, Polonia.


Gabriel Biriș s-a reîntors în România joi, cu o zi mai devreme decât era planificat, și a discutat motivele demisiei cu ministrul Anca Dragu.

Demisia lui Gabriel Biriș nu a fost solicitată nici de ministrul Anca Dragu, nici de premierul Cioloș.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit purtătorului de cuvânt Liviu Iolu, Gabriel Biriș ”și-a dat seama că și-a depășit mandatul acordat de premier în ceea ce privește debirocratizarea sistemului fiscal”, drept care și-a înaintat demisia.

Coaliția pentru Dezvoltarea României a caracterizat joi propunerile de modificare a Codului fiscal drept ”o bună bază de pornire a unui dialog real pentru simplificarea regimului contribuțiilor sociale”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: