marți

16 iulie, 2024

inteligența artificială în medicină

30 octombrie, 2023

Statele membre ale Grupului celor Șapte (G7) au convenit luni asupra unui cod de conduită pentru companiile care dezvoltă sisteme avansate de inteligență artificială. Acest cod va stabili un punct de referință pentru modul în care marile economii gestionează inteligența artificială, pe fondul preocupărilor legate de confidențialitate și al riscurilor de securitate.

Un document similar va fi lansat luni, sub forma unui ordin executiv semnat de președintele Biden, și de Statele Unite.

Liderii G7 – Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite – și cei ai Uniunii Europene, au lansat în luna mai ceea ce este numit „Procesul Hiroshima”, un Codul de conduită voluntar care să promoveze guvernanța responsabilă a IA la nivel mondial.


Ideea acestui cod, scrie Politico, a fost a fostului Comisar pentru competitivitate Margrethe Vestager.

Principiile codului de conduită

„Codul în 11 puncte are ca scop promovarea inteligenței artificiale sigure și fiabile la nivel mondial și va oferi orientări voluntare pentru acțiunile organizațiilor care dezvoltă sisteme de inteligență artificială de ultimă generație, inclusiv modele fundamentale de ultimă generație și sisteme de ultimă generație de inteligență artificială”, se arată în document.

Codul impune companiilor să ia măsuri adecvate pentru a identifica, evalua și reduce riscurile pe tot parcursul ciclului de viață al IA, precum și pentru a aborda incidentele și modelele de utilizare abuzivă.

Companiile trebuie să posteze rapoarte publice privind capacitățile, limitările și utilizarea și utilizarea abuzivă a sistemelor de IA și, de asemenea, să investească în controale de securitate puternice.


Comisia Europeană a salutat acordul de luni al liderilor G7 cu privire la principiile directoare internaționale privind inteligența artificială (IA) și la un cod de conduită voluntar pentru dezvoltatorii de inteligență artificială în cadrul procesului de la Hiroshima privind inteligența artificială, potrivit unui comunicat emis de Bruxelles.

Aceste principii și codul de conduită voluntar vor completa, la nivel internațional, normele obligatorii din punct de vedere juridic pe care colegiuitorii UE le finalizează în prezent în cadrul Actului UE privind IA. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a numărat printre cei care au subscris la declarația liderilor G7 emisă de președinția G7 2023 a Japoniei.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: