marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 iulie, 2018

Tensiunile comerciale și geopolitice reprezintă un risc major la adresa creşterii economiei mondiale, spun miniştrii de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din cele mai dezvoltate 20  de țări ale lumii (G20).

Totodată, economiile emergente sunt mai bine pregătite să se ajusteze la şocurile externe, dar ele încă se confruntă cu dificultăţi din cauza volatilităţii de pe pieţele financiare şi a ieşirilor de capital, spune un proiect de comunicat al întâlnirii care a avut loc în acest weekend, potrivit Agerpres.

„Creşterea economiei globale se menţine iar şomajul este la un nivel extrem de scăzut. Totuşi, recent creşterea a fost mai puţin sincronizată iar riscurile la adresa perspectivelor pe termen scurt şi mediu au sporit. Acestea includ:

  • extinderea vulnerabilităţilor financiare,
  • intensificarea tensiunilor comerciale şi geopolitice,
  • dezechilibrele globale,
  • inegalităţile şi ritmul structural redus de creştere, în special în unele economii avansate”, susţin oficialii G20.

Sunt necesare reforme structurale pentru a îmbunătăţi potenţialul de creştere al economiilor, se arată în comunicat, care reafirmă angajamentele precedente ale G20 referitoare la abţinerea de la devalorizarea competitivă care ar putea afecta negativ stabilitatea financiară pe plan mondial.

„Recunoaştem necesitatea intensificării dialogului şi a acţiunilor pentru a compensa riscurile şi a îmbunătăţi încrederea. Lucrăm la întărirea contribuţiei comerţului în economiile noastre”, se arată în comunicat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Reuniunea miniştrilor de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din ţările G20 a avut loc în perioada 21-22 iulie la Buenos Aires (Argentina), penrtu a analiză ameninţările care planează asupra creşterii mondiale, în special de riscurile unui război comercial şi criza din ţările emergente.

G20, grupul ţărilor bogate şi al principalelor economii emergente, regrupează state care generează 85% din activitatea economică a lumii şi aproape două treimi din populaţia planetei. G20 reuneşte Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Franţa, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Rusia, SUA, Turcia şi statele Uniunii Europene (UE).


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: