vineri

28 ianuarie, 2022

G20 promite schimb automat de informaţii fiscale din 2015, pentru combaterea fraudelor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 septembrie, 2013

Liderii G20 reuniţi la Sankt Petersburg s-au angajat vineri ca schimbul automat de informaţii în domeniul fiscal pentru combaterea fraudelor să intre în vigoare până la sfârşitul anului 2015.

„Susţinem propunerea Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) de înfiinţare a unui sistem internaţional pentru schimbul bilateral şi multilateral automat de informaţii în domeniul fiscal”, potrivit comunicatului de la sfârşitul reuniunii de două zile a G20, preluat de AFP și citat de MEDIAFAX.

Reuniunea, dominată de criza siriană, a fost beneficiat de un consens larg în multe probleme economice, în special cele referitoare la fiscalitate.


Obiectivul schimburilor automate de informaţii este ca băncile să transmită fără să fie solicitate date privind fondurile străinilor către autorităţile fiscale.

Principalele puteri economice mondiale au abordat şi tema „optimizării fiscale”, respectiv strategiile marilor companii de evitare a plăţii impozitelor în statele unde îşi desfăşoară activităţile.

Astfel, liderii G20 au promis să ia măsurile individuale şi colective necesare, ţinând cont de respectarea suveranităţii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„În contextul consolidării bugetare severe şi a dificultăţilor sociale, este mai necesar ca niciodată pentru multe ţări să se asigure că impozitele sunt plătite corect”, se arată în comunicat.


În timpul discuţiilor pe această temă, liderii G20 şi-au exprimat indignarea provocată de politicile unor giganţi precum Google şi Amazon, care câştigă bani într-o ţară, dar plătesc impozite mici în alte state.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr