vineri

5 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 februarie, 2013

Miniştrii de finanţe ai Grupului celor mai industrializate 20 de ţări din lume, adunaţi la Moscova, au anunţat că au ajuns la o înţelegere pentru a combate evaziunea fiscală în rândul companiilor multinaţionale, relatează BBC.

Comunicatul final al reuniunii arată că membrii G20 sunt hotărâţi să dezvolte măsuri pentru a opri firmele să transfere profiturile din ţara mamă în alt stat, pentru a plăti mai puţine taxe şi impozite în altă ţară.

Marea Britanie, Franţa şi Germania au fost principalii autori ai acestei iniţiative.


Ţările membre se vor abţine şi de la devalorizarea monedelor lor naţionale pentru a cîştiga avantaje economice, în contextul temerilor privind un nou “război al valutelor”. Temerile au fost declanşate de politicile recente ale Japoniei, care a scăzut valoarea yenului, pentru a-şi ajuta exporturile.

Un sondaj recent al  OSCE a descoperit că firmele multinaţionale exploatează diferenţa între regulile fiscale diferite pentru taxe şi impozite în ţările în care operează.

Miniştrii finanţelor din Marea Britanie, Franţa şi Germania – George Osbourne, Pierre Moscovici şi Wolgang Schauble – au declarat că este nevoie de o acţiune europeană pentru a pedepsi companiile care-şi transferă profiturile din ţara natală în altă ţară, pentru a plăti mai puţine taxe.

Osbourne a declarat că vrea ca firmele să plătească taxele care sunt impuse în ţara sa, şi acest lucru nu se poate realiza doar de o ţară singură”. Şi Moscovici a spus azi că este extrem de hotărât să lupte contra fraudei , a lipsei taxărilor şi a evaziunii fiscale”..


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: