duminică

3 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 iunie, 2019

Preşedinţii SUA şi Chinei au convenit sâmbătă să relanseze negocierile comerciale, în contextul confruntării economice între cele două ţări.

Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă de la summitul G20, că deocamdată nu va impune mai multe tarife asupra Chinei, potrivit The Guardian.


„Am avut o foarte bună întâlnire cu preşeditele Xi (Xi Jinping, președintele Chinei – n.r.), aş zice chiar excelentă”, a declarat Trump.

El a mai declarat că discuţiile privind compania Huawei vor fi lăsate pentru sfârşitul negocierilor cu China, adăugând că firmele americane vor avea permisiunea să vândă echipament companiei Huawei.

Potrivit agenţiei oficiale chineze Xinhua, negocierile, care fuseseră întrerupte brutal în luna mai, vor fi reluate, iar Washingtonul şi-a ridicat ameninţarea de a impune noi taxe la importuri, care ar fi afectat bunuri chineze în valoare de peste 500 miliarde de dolari, achiziţionate în fiecare an de SUA.

Cei doi şefi de stat repetă astfel scenariul de la precedentul G20, în Argentina, la sfârşitul anului 2018, scrie presa internațională, citată de Agerpres.

Donald Trump, criticat pentru lejeritatea cu care abordează discuțiile cu dictatorii


Liderul de la Casa Albă a afirmat de asemenea că speră să întâlnească cu Kim Jong-un duminică, în timpul vizitei sale în zona demilitarizată între cele două Corei.

Acesta a informat că va fi o vizită de scurtă durată şi că speră să „îi strângă mâna”.

După ce a evocat dezinvolt o posibilă întâlnire inedită cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, preşedintele american s-a întâlnit cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, căruia i-a lăudat „munca extraordinară”.

În cadrul întrevederii cu prinţul saudit Mohammed Bin Salman, Trump a declarat că Arabia Saudită este „un aliat extraordinar al Statelor Unite”, însă este foarte „nefericit” în privinţa asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi.

Liderul de la Casa Albă a ignorat în conferința de presă întrebările repetate cu privire la asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi.

Privind decizia de a anulat o serie de atacuri care să vizeze ţinte din Iran, preşedintele american a declarat că a fost informat că 150 de persoane ar putea muri în urma atacurilor, acesta fiind unul dintre motivele pentru care atacurile nu au mai avut loc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: