vineri

24 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 iulie, 2021

Fregata regina maria marea neagra

Fregata “Regina Maria” este integrată într-o grupare navală NATO care va acţiona timp de aproape o lună în Marea Neagră. La plecare, fregata românească a făcut mai multe exerciţii cu o fregată din Ţările de Jos.

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale Române, fregata ,,Regina Maria” (F222) a plecat miercuri, 30 iunie, din portul militar Constanţa pentru a se integra în gruparea navală permanentă a Alianţei Nord-Atlantice SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2) care acţionează, în perioada 30 iunie-22 iulie, în Marea Neagră.


“La plecare, nava a executat o serie de exerciţii împreună cu fregata „HNMS Evertsen” din Ţările de Jos, în vederea dezvoltării capacităţii de acţiune în comun. Au fost exersate manevre şi evoluţii care au cuprins trecerea navelor prin diferite scenarii, tehnici şi proceduri de R.A.S. (Replanishment At Sea – realimentare pe mare), precum şi acţiuni complexe, în cadrul serialelor de luptă antiaeriană, cu implicarea aeronavelor de tip MIG 21 LANCER ale Forţelor Aeriene Române”, se arată în comunicatul Forţelor Navale Române.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Sursa citată precizează că instruirea bilaterală româno-neerlandeză dintre cele două fregate a avut ca scop creşterea nivelului de interoperabilitate, şi a reprezentat un bun prilej pentru echipajul de la bordul fregatei „Reginei Maria” de a se pregăti pentru misiunea sub comanda NATO, pe care o vor desfăşura în această lună.

Forţele Navale au precizat că misiunea celor 240 de militari de la bordul fregatei ,,Regina Maria” este adaptată la situaţia epidemiologică actuală, iar întregul personal participant a fost vaccinat şi testat anticovid, înainte de a pleca în misiune.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: