marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 octombrie, 2019

Franța va anunța în această săptămână numele noului candidat susținut pentru poziția de comisar european. ”Vom afla foarte probabil numele până la sfîrșitul acestei săptămâni”, a anunțat luni seara Amélie de Montchalin, secretar de stat pentru Afaceri Europene, citată de Euractiv Franța.

Noii Comisii Europene îi lipsesc trei comisari, din partea Franței, României și Ungariei.

Desemnarea unui candidat din partea României este în directă legătură cu numirea unui nou guvern.


Parlamentul European a respins, după două runde de audiere a candidatului francez, prima persoană aleasă de Emmanuel Macron să facă parte din echipa Ursulei von der Leyen. Președintele Franței a continuat să insiste pentru candidatura lui Sylvie Goulard, dar, după repetate refuzuri, ia în considerare o nouă nominalizare.

Emmanuel Macron nu a primit bine refuzul Bruxelles-ului în ceea ce privește candidatura lui Sylvie Goulard și a caracterizat, luni, refuzul Parlamentului European drept o ”disfuncționalitate” generatoare de ”criză politică”.

Președintele Macron a mai avertizat: ”Dacă vom continua să politizăm procedurile, le vom distruge”. Președintele Franței a propus Bruxelles-ului înființarea unei ”înalte autorități a vieții publice”, care să vegheze la integritatea funcțiilor din UE, o instituție ”independentă și apolitică”.

Niciun nume nu a fost ”testat” public până acum, dar presa franceză avansează două variante pentru portofoliul Piață internă, Industie și Apărare: Michel Barnier, actualul negociator-șef Brexit, și Sébastien Soriano, președinte Arcep (reglementatorul francez telecom).


Euractiv.fr scrie că Michel Barnier a declarat că nu a fost contactat în această problemă de către Adminiostrația Prezidențială a Franței.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Sylvie Goulard a fost audiată de două ori în comisia de specialitate a PE și de două ori respinsă prin votul majorității membrilor comisiei, care au acuzat probleme de integritate ale candidatului francez.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: