Franța pregătește o nouă reducere de taxe pentru companii - ar putea fi afectate veniturile administrațiilor locale - CursDeGuvernare.ro
marți

26 octombrie, 2021

Franța pregătește o nouă reducere de taxe pentru companii – ar putea fi afectate veniturile administrațiilor locale

12 ianuarie, 2020

Franţa pregăteşte o nouă rundă de reduceri de taxe pentru companii, dorind stimularea creșterii economice și a ocupării, a anunțat ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire.

Vizate de noua reducere sunt taxele pe producţie, un set de taxe pe care companiile din Franţa trebuie să le plătească pe lângă taxele normale, pentru veniturile realizate.

Ministerul francez de Finanţe estimează că aceste taxe au o valoare combinată de 77 miliarde euro, dublu faţă de media din UE şi de şapte ori mai mare decât în Germania, iar firmele franceze se plâng frecvent că ele le afectează competitivitatea.


Analiştii sunt de părere că reducerea taxelor pe producție ar putea genera probleme, întrucât ele sunt o sursă importantă de venituri pentru administraţiile locale şi regionale, care se confruntă deja cu problema diminuării fondurilor după eliminarea taxei pe reşedinţa principală.

Nivelul ridicat al şomajului a fost o problemă pentru toate guvernele franceze din ultimele decenii, iar preşedintele Emmanuel Macron a reuşit să diminueze rata cu ajytorul unor reforme în favoarea mediului de afaceri.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Pactul productiv are un obiectiv clar: ocuparea deplină a forţei de muncă până în 2025. În acest scop vor fi utilizate toate instrumentele, inclusiv o reducere a taxelor pe producţie, potrivit unui calendar care ar urma să înceapă în 2021”, a declarat Bruno Le Maire la o întâlnire cu oamenii de afaceri, citat de Agerpres.

În trimestrul trei al anului trecut, rata şomajului în Franţa era de 8,6%, cu puţin peste nivelul de 8,5% înregistrat în trimestrul al doilea, acesta fiind cea mai redusă rată a şomajului înregistrată în Franţa după anul 2008.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr