sâmbătă

1 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 august, 2022

Franţa, Italia şi Spania şi-au sporit presiunile la adresa Comisiei Europene pentru ca aceasta să oblige marile firme din tehnologie să suporte o parte din investiţiile în reţelele de telecomunicaţii ale blocului comunitar, anunță Reuters.

Este prima dată când cele trei guverne au exprimat o poziție comună în această problemă.

Autoritățile de reglementare din UE au anunțat în mai că analizează posibilitatea ca Alphabet, Google, Meta și Netflix să suporte o parte dintre costurile de modernizare a rețelelor de telecomunicații.

Argumente în favoarea taxării giganților tech


Într-un document de poziție, cele trei guverne aduc ca argument al propunerii statistica, care arată că primii șase mari furnizori de conținut ocupă 55% din traficul de internet.

„Acest lucru generează costuri specifice pentru operatorii de telecomunicații europeni în ceea ce privește capacitatea, ei investesc deja enorm în cele mai costisitoare părți ale rețelelor cu 5G și Fiber-To-The-Home”, se arată în document.

Cele trei guverne cer în aceste condiții ca marii furnizori de conținut online să contribuie la costurile de rețea: „Solicităm o propunere legislativă… care să ne asigurăm că toți actorii de pe piață contribuie la costurile infrastructurii digitale”.

Potrivit unui studiu publicat de grupul de lobby pentru telecomunicații ETNO la începutul acestui an, o contribuție anuală de 20 de miliarde de euro la costurile rețelei de către giganții tehnologici ar putea oferi un impuls de 72 de miliarde de euro economiei UE.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: