Franța / Armament laser și mini-sateliți de supraveghere - ministrul Apărării oferă detalii ale planului spațial de apărare - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Franța / Armament laser și mini-sateliți de supraveghere – ministrul Apărării oferă detalii ale planului spațial de apărare

26 iulie, 2019

Guvernul Franței va investi în dezvoltarea armamentului cu laser pentru a contracara eventuale atacuri lansate din spațiu și va lansa în spațiu mini-sateliți de supraveghere pentru a-și proteja infrastructura spațială, a anunțat joi ministrul francez al Apărării, Florence Parly (foto).

“Astăzi, aliații noștri, dar și inamicii, militarizează spațiul. Timpul pentru a ne organiza rezistența devine din ce în ce mai scurt, deci e momentul să acționăm”, citează Politico mesajul transmis de către ministrul francez al Apărării, care a confirmat informația că, începând cu data de 1 septembrie, Franța va deține un comandament spațial, la Toulouse.

Parisul se pregătește să fie capabilă să contracareze amenințările din partea Chinei, a Rusiei și a Indiei, Florence Parly anunțând că noua legislație va fi pregătită să consolideze controlul asupra activităților spațiale ale Franței în cadrul ministerului apărării.


Presa franceză a prezentat în ultima perioadă fragmente din planurile spațiale guvernamentale, care includ ideea de a instala armament pe sateliții lansați pe orbită, cu scopul de a putea să distrugă panourile solare instalate pe navele spațiale ale statelor rivale.

Programul de realizare a revoluționarelor arme cu laser ar urma să fie finalizat până în 2030.

”Dacă dorim să deținem capabilitatea de a lansa operațiuni militare în spațiu avem nevoie de autonomie”, a mai afirmat Florence Parly într-un discurs susținut la o bază militară din Lyon.

Oficiali germani au manifestat scepticism față de planurile Franței de a implementa acest plan, în special față de graba Franței de a realiza singuă acest obiectiv, menționat de președintele Emmanuel Macron în discursul rostit cu ocazia Zilei Naționale.


Calificând spaţiul drept „o veritabilă miză de securitate naţională, prin starea conflictuală pe care o suscită”, Macron a dat asigurări încă de anul trecut că îşi doreşte ca Franţa să aibă „o strategie spaţială de apărare”.

SUA au anunțat anul trecut o inițiativă similară, președintele Donald Trump anunțând în iulie 2018 intenția de a crea o a șasea ramură a forțelor armate americane, ”o forță spațială” independentă de aviația militară.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În discursul rostit la Lyon, ministrul Florence Parly a precizat că dorește ”consolidarea intențiilor noastre” împreună cu alte state membre UE, enumerând Germania și Italia ca posibili parteneri de investiții în realizarea de tehnologie militară modernă.

”Contez în special pe Germania să fie inima programului de supraveghere spațială”, a afirmat Florence Parly.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr