duminică

10 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 ianuarie, 2022

Controversatul proiect de lege ce prevede obligativitatea permisului de vaccinare anti-Covid a fost adoptat de Adunarea Națională, duminică, și urmează să intre în vigoare până la finalul acestei luni.

Permisul va fi impus persoanelor peste 16 ani, pentru minorii cu vârste între 12 şi 15 ani fiind valabil în continuare actualul certificat verde Covid-19 (care atestă nu numai vaccinarea, ci și trecerea prin boală sau un test PCR).

Unii dintre criticii inroducerii noului document spun că el nu va face nicio diferență, cât timp aproximativ 91% din adulții din franța sunt deja vaccinați.


Executivul de la Paris dorește să implementeze cât mai curând onligativitatea, pentru a evita oprirea economiei din cauza valul 4 al pandemiei, în care .

Textul a fost adoptat cu 215 voturi pentru, 58 împotrivă şi şapte abţineri.

Parlamentarii socialişti vor sesiza Consiliul constituţional pentru a garanta respectarea „libertăţilor fundamentale”, ceea ce va amâna cu câteva zile promulgarea proiectului de lege, relatează Euronews.

În contextul în care circa 300.000 de contaminări au fost înregistrate cotidian de o săptămână, guvernul speră să introducă obligativitatea noului permis vaccinal în jurul datei de 20 ianuarie.


De la acea dată va fi necesară o schemă de vaccinare completă pentru a avea acces la activităţile distractive, baruri şi restaurante, târguri şi transporturi publice interregionale.

Testul Covid-19 negativ nu va mai fi suficient, după intrarea în vigoare a certificatului, cu excepţia situaţiei în care persoana se deplasează spre unităţile sanitare.

SInițial, autoritățile doreau implementarea documentului de la jumătatea lunii ianuarie, însă procedurile de adoptare au fost prelungite din cauza polemicilor declanşate de declaraţiile preşedintelui Emmanuel Macron, care a declarat că vrea să-i „enerveze” pe nevaccinaţi.

Austria, vaccinare obligatorie pentru adulți, de la 1 februarie

Austria nu renunță la vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru toți adulții, conform ultimelor declarații ale cancelarului Karl Nehammer.

„Aşa cum era prevăzut, vom face vaccinarea obligatorie de la începutul lui februarie” pentru cei de peste 18 ani, a declarat la Viena, în cadrul unei conferinţe de presă, cancelarul.

Decizia fermă a fost anunțată în pofida protestelor ample ale grupurilor anti-vaccinare, ce acuză încălcarea drepturilor fundamentale.

Aproximativ 27.000 de persoane au demonstrat sâmbătă la Viena împotriva acestei măsuri controversate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

Etichete: , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: