marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 aprilie, 2013

Un scandal financiar îl ameninţă pe preşedintele Francois Hollande, după ce presa a dezvăluit că fostul trezorier al campaniei sale electorale a investit în două companii offshore din Insulele Cayman, relatează BBC.

Jean-Jacques Augier a mărturisit pentru “Le Monde” că a investit în acele companii, dar susţine că nu e nimic ilegal în aceste afaceri din paradisul fiscal.

În acelaşi timp, ex-ministrul pentru buget Jerome Cahuzac a fost inculpat pentru fraudă. Miniştrii sunt acum interogaţi, pentru a declara ce ştiau despre această evaziune fiscală.


Vorbind în timpul unei vizite de două zile în Maroc, Hollande a insistat că el nu ştia nimic despre “activităţile private” ale lui Augier, adăugând că este la latitudinea autorităţilor fiscale franceze să ancheteze cazul.

Miercuri, preşedintele a primis că, în viitor, toţi miniştrii şi parlamentarii vor fi obligaţi să-şi declare averile personale. Dar presa deja se întreabă dacă această măsură este suficientă.

Presiunea este tot mai mare pentru o remaniere guvernamentală, la doar 10 luni de când Hollande a preluat mandatul de la Palatul Elysee.

Cahuzac a recunoscut, tot în această săptămână că a ascuns de preşedinte, Parlament şi ochii opiniei publice, conturi de 600.000 de euro într-o bancă din Elveţia, timp de 20 de ani.


Încrederea în Hollande a scăzut în ultima vreme potrivit sondajelor de opinie, în timp ce ţara se zbate să iasă din recesiune, iar şomajul este de 10,6%.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: