duminică

24 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 august, 2011

SUA nu pot intra în incapacitate de paltă, pentru că oricând autorităţile americane pot tipări dolari pentru a-şi plăti datoriile, a susţinut fostul şef al Rezervei Federale de la Washington, Alan Greenspan, la postul CNBC.

”SUA pot să plătească orice datorie, pntru că noi putem întotdeauna să tipărim bani pentru a face asta. Sunt riscuri zero de a intra în incapacitate de plată”, a spus Greenspan, la CNBC.

Fostul oficial bancar american a susţinut că reacţiile violente ale pieţei nu au fost cauzate atât de situaţia din SUA cât de problema datoriilor suverane din zona euro.


”În SUA lucrurile mergeau relativ bine, încet, dar înainte, până când Italia a dat de necazuri. Acest lucru a destabilizat sistemul european şi a reapărut criza. Europa este foarte importantă pentru SUA nu doar pentru că avem acolo un sfert dintre experţi, ci pentru că o proporţie importantă din profiturile companiilor în care SUA au interese, practic jumătate din corporaţiile americane, sunt înregistrate în Europa”, a susţinut Alan Greenspan.

De asemenea, el a explicat că Italia este o economie atât de mare şi ”de fapt nu poate fi salvată” de la faliment prin intervenţie externă.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Un prieten m-a sunat aseară, să mi se plângă ”cât

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: